Szövetségre lépett a The Void szerver három legerősebb közössége

Szövetségre lépett a The Void szerver három legerősebb közössége

A Hungarian Heroes közösség a Diablo Immortal elindítása, pontosabban az endgame feltérképezése óta keresi a lehetőséget egy erős, hosszú távon is működőképes szövetség megteremtésére.

Sajnos ezt a szövetséget sokáig nem sikerült tető alá hoznunk és azt a fájdalmas tapasztalatot kellett levonnunk, hogy ez a magyar klánokkal nem is fog sikerülni. Nem feltétlenül a „magyar” mentalítás az oka ennek, de a játék mechanikája olyan, hogy szükségük van játékosokra a klánoknak és mivel a játékosbázis folyamatosan apad, az nem működőképes koncepció, hogy a „szövetségesek” elszívják egymás tagjait. Szeretnénk leszögezni: nem mi bontottuk fel a magyar klánszövetséget. Egyet kellett értenünk azonban a megszüntetésével, valóban zsákutcának bizonyult.

A legnagyobb magyar klánok ezután külön-külön folytatták a játékot és mivel a HH többéves tapasztalattal rendelkezik a közösségépítés terén, visszaálltunk arra az útra, amit a legjobban tudunk: a hosszútávú gondolkodásra.

Első körben egy magyar klánnal szövetkeztünk, egyesítettük a Hungarian Heroes Immortal klánját és a Vendetta klánt a HH égisze alatt, de a Vendetta vezetésével. Megváltoztattuk a híresen szigorú szabályzatunkat és barátságosabbá tettük a beléptetést. Ezáltal létrejött a The Void szerver akkori legerősebb magyar klánja. Egyedül azonban a bálnák ellen esélyünk sincs – ezt tudtuk eddig is – úgyhogy továbbra is szükségünk volt erős szövetségesekre.

Megkerestük tehát a szerver legerősebb külföldi klánjait szövetségkötés céljából. Mivel a játék indulása óta top10 klán voltunk, túl sokat nem kellett a bemutatkozással bajlódni, de amikor előálltunk a HH hátterével, felgyorsultak a dolgok és körvonalazódni látszott egy számunkra is előnyös megegyezés.

A lehető legrosszabbkor jött el ekkor az aktuális Rite of Exile… A játék immortal szabályai értelmében ugyanis a megbukott immortalok egy teljes ciklust kénytelenek shadow-ként tölteni és csak ezután kapnak újabb esélyt, vagyis annak érdekében, hogy a vágyott szövetségről tárgyalhassunk, ezt a bizonyos Rite-ot el kellett veszítenünk. Öröm az ürömben, hogy a HH és a nagy klánok félreállása egy kisebb magyar klánszövetség győzelmét hozta, így, ha kitérővel is, de végül sok magyar játékos lehetőséghez jutott, hogy a végjátékot játszhassa.

Két héttel később a VOID, a Reapers és a Hungarian Heroes vezetősége megegyezett a szerver eddigi legerősebb szövetségének felállításáról. Reményeink szerint ezzel egy hosszabb, nyugalmas ciklus következik és a klánok könnyedén meg tudják majd védeni a „címet” a Rite szabotálása nélkül is, amikor csak akarják.

Továbbra is küldetésünknek érezzük a magyar közösség építését, gondozását. Integrálni kívánjuk a hosszabb távra tervező honfitársainkat és megpróbálunk mindenkinek helyet biztosítani, aki hasonlóan gondolkodik. Az immortal szabályok betartásával szívesen látunk minden magyart a klánunkban, de azt újfent le kell szögeznünk: nekünk nem az a fontos, hogy az immortal frakcióban legyünk folyamatosan, hanem az, hogy fent tudjunk tartani egy olyan szövetséget, amely a szerver legjobb magyar játékosait képes lesz egy irányba terelni.

 

A Hungarian Heroes és a Vendetta vezetősége