Multigaming közösséggé alakult a Hungarian Heroes

Multigaming közösséggé alakult a Hungarian Heroes

Tudtuk, hogy eljön az idő. Felépítettünk évek alatt egy olyan közösséget, amelyet egyre nehezebb volt egyben tartani egy nyolcéves játékkal. Tudtuk, láttuk, hogy évadról-évadra egyre nehezebben lehet összetrombitálni a klánt, egyre nehezebben megy a csapatszervezés és egyre kevesebben használnak közösségi funkciókat. A Diablo III egész egyszerűen elvesztette a közösségösszetartó erejét.

Próbálkoztunk. Sokan emlékeztek a HcK-s kalandunkra, és talán még többen emlékeztek a többklános időszakunkra. Mind zsákutcának bizonyult: a Hck egy kártyavár volt, ami az első adandó alkalomkor össze is dőlt, a többklános modellt pedig a Blizzard zúzta szét. A sok próbálkozásunk azonban korántsem volt hiábavaló: értékes tapasztalatokat szereztünk, hogy hogyan nem szabad csinálni, így amikor valóban elérkezett a multigaming-átalakulás ideje pontosan tudtuk, hogy merre kell mennünk.

Megszerveztük magunknak a saját multigaming közösségünket.

Immár nemcsak a Diablo III lehet a közösség összetartó ereje, hanem más játékokat is folyamatosan bevonunk ebbe a körbe és ami talán még fontosabb: újabb játékostársakat köszönthetünk a HH berkeiben. Ennek megfelelően a közösségünk és annak vezetősége is folyamatosan bővülni fog: újabb és újabb játékokat szeretnénk felvenni a palettára, amelyekkel a már meglévő és a potenciális tagjaink is közösségi szervezésben tudnak játszani.

Az egyik új szekció, a Path of Exile legismertebb magyar tartalmokészítője, Crittias klánjának alapjain létesült, így a guild már az induláskor 150 feletti taglétszámmal büszkélkedhet. Ezen kívül további, kisebb csapatok is alakultak és folyamatosan figyeljük a lehetőségét újabb és újabb mikro-közösségek megalapításának. A tagsági feltételeket próbáljuk uniformizálni, de a játékok specifikációja miatt ez nem mindig lehetséges, így a honlapunkon található „Tagfelvétel” c. cikkbe gyűjtöttük össze az összes szekció hirdetését.

Az egész társaságot a HH nagy, közös Facebook csoportjába inveljük össze (nem kötelező, de ajánlott). A csoportban a posztokat címkékkel látjuk el, így mindenki hamar meg fogja találni az érdeklődésének megfelelő írásokat. A másik közös felületünk a honlap: itt az összes szekció játékairól lehet olvasni, illetve a tagság számára szánt írások is olvashatók.

Nemcsak a közösségbővítési technikát használjuk azonban az építkezéshez. Van egy szövetségkötési irányvonalunk is, vagyis már meglévő, nagyszámú játékközösségekkel próbálunk valamiféle megállapodást kötni a tagok kölcsönös el- illetve befogadását illetően. Ezekről a szövetségkötési megállapodásokról folyamatosan fogjuk tájékoztatni a tagságot.