Diablo Immortal: Ezt tudtuk meg a Blizzconon

A Blizzard mobiljátéka, a Diablo Immortal nem kapott szerepet a Blizzon 2019 nyitóünnepségén, de kiadtak a játékhoz egy combosabb frissítést, illetve két gameplay videót. Sajnos megjelenési dátumot továbbra sem közöltek

Diablo Immortal: Ezt tudtuk meg a Blizzconon

A Blizzard mobiljátéka, a Diablo Immortal nem kapott szerepet a Blizzon 2019 nyitóünnepségén, de kiadtak a játékhoz egy combosabb frissítést, illetve két gameplay videót. Sajnos megjelenési dátumot továbbra sem közöltek, aztán másnap azt is megtudtuk, hogy miért.

A Blizzardnál folyamatosan dolgozunk a Diablo-n, hogy mindenkinek lehetősége nyíljon felfedezni a Sanctuary-t. Azoknak, akik már epekedve várják a Diablo Immortal frissítést, eláruljuk, hogy a csapatunk gőzerővel dolgozik a játékon; csiszolgatják az általunk elképzelt tervet, látványt, megszilárdítják a célunkat, finomítják a működést és a játék rendszerét, valamint előkészítik azt a talajt, amelyen a Blizzard mobil MMO ARPG kivirágozhat. Kezdjük az alapokkal, mielőtt megnéznénk, mit tartogat számunkra ez az új kaland.

Mi a Diablo Immortal?

A Diablo Immortal egy mobiltelefonra, azon belül egyelőre iPhone és Android készülékekre optimalizált MMO ARPG. Azért dolgozunk, hogy a játékban megtaláljatok mindent, amit ismertek és szerettek a Diabloban, úgymint: legyőzhető szörnyek sokasága, gyűjthető és személyre szabható zsákmányok tárháza, és erős karakterosztályok (class), melyekkel játszhatsz akár egyedül, akár a barátaiddal.

Mitől más a Diablo Immortal?

Bár más platformra készült, a mobil MMO ARPG-re való váltás magába foglalja az online multiplayer játékmód lehetőségét is. Szeretnénk, ha továbbra is élvezhető lenne a játék egyszemélyes módban is, a Diablo Immortal olyan multiplayer funkciókkal is kiegészül, mint az állandó közös zónák, a 4 játékos instanced dungeon-ok, teljeskörű guild support és közösségi háló, és még sok más.

Hogyan illeszkedik a Diablo Immortal a teljes történetbe?

A Diablo Immortal a Diablo II és Diablo III közt foglal helyet. Ahogy a Sanctuary újjáéled Baal támadása és Mount Arreat pusztítása után, hatalmas, de rossz szándékú erők keresik a Worldstone maradványait ördögi tervük megvalósításához.
A karaktered egy egyedi, eredeti hős lesz, aki szövetséget köt a megmaradt Horadrimokkal, azzal a céllal, hogy megakadályozza a Sanctuary ellenségeit a Worldstone megszerzésében és irányításában. Állj össze más halandó bajnokokkal, és védd meg az otthonod a Burning Hell gonosztevőitől.

Milyen karakterosztályok (classok) közül lehet választani a Diablo Immortalban?

Jelenleg hat játszható karakterosztályt (class-t) tervezünk a Diablo Immortalban: Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer és Wizard.

Milyen újdonság várható a BlizzCon 2019-en?

A tavalyi demoban bemutattuk a Barbariant, a Monkot és a Wizardot egy dinamikus dungeon élményben. Idén a résztvevők emellett nyitott világ jelleggel kipróbálhatják a Demon Huntert is Wortham városában és az Ashwold Temető szabadtéri részén.
Alapjaiban is újítottunk a játékban; itt az Ultimate Abilities. Minden basic attack után nő az UA, és ha megvan a kellő mennyiség, a játékos a basic attack-ot rövid ideig hatalmas strength, guile, vagy raw magical képességgel növelheti.

A rendezvényen az equipment (felszerelés) rendszerébe is nyerhettek egy kis betekintést, ezen belül megismerhetitek a készséget (skill-t) megváltoztató első Legendary darabokat is. Készíts a Scorch’s burning fireball-ból jeges Frozen Orb-ot; variáld, hogy az Exploding Palm hogyan célozza és sebesítse meg az ellenfeleket, vagy alakítsd át a halálos nyilakat gránátokká a Strafe használata közben.

A legjobban működés közben tudjátok ezeket a funkciókat megfigyelni, úgyhogy ne maradjatok le a legutóbbi gameplay trailerünkről!
Kiszúrhatsz még néhány dolgot amit most megmutatunk, ami nem elérthető a demoban, jövőre pedig még többet is fogunk tudni mutatni!

Forrás: DiabloFans

Fordítás: Szicsi

Wyatt Cheng: Nem igaz, hogy kész van az Immortal

A Blizzard kiadott egy újabb update-et a Diablo Immortalhoz, melyben a game director leírja, hogy továbbra is keményen dolgoznak a játékon. A Blizzconon nem akarták megzavarni a Diablo 4 bejelentését, ezért nem esett szó róluk a fő színpadon.

Kiadtak viszont egy újabb demót, amellyel a helyszínen játszhattak páran, reméljük viszontlátunk ebből majd valamit.
Részletesen ír a támadás mechanikájáról (nah, ezt tuti, hogy nem a kínaiak csinálják..), de beismeri, hogy itt még van tennivalóljuk.

A legfontosabb: a megjelenés dátumáról az ég világon semmit nem árult el és pletykának minősítette azt az állítást, miszerint a játék alapvetően készen van.

Említést tett a tavalyi bejelentésről, jól esett neki, hogy azért sokat támogatják őket.

Forrás: DiabloFans

Fordítás: CsZCsaba

Kérdések és válaszok:

K: Mikor lesz játszható a Diablo Immortal?

V: Konkrét megjelenési dátumunk még nincs. Elég sok időt igénybe vesz a Blizzard minőség kialakítása, amit célul tűztünk ki. Kövessétek a hivatalos Diablo csatornákat, a további hírekért.

K: Lesznek az Immortal-ban mikrotranzakciók?

V: Első körben egy jó Diablo játékot szeretnénk alkotni. Jelenleg még nem tudunk megosztani ilyen részleteket, de egy olyan Diablo játékot szeretnénk alkotni, amely elnyeri a Diablo játékosok szeretetét és kitartanak mellette, az elkövetkezendő években is. Egy olyan ökoszisztémát akarunk létrehozni, amelyben a leghardcore-abb playertől kezdve, a kezdőkön át mindenkinek élvezhető legyen.

K: Milyen támogatás várható a megjelenést követően?

V: Megjelenés után folyamatos támogatást, rendszeres content updateket, új zónákat, dungeon-öket, bossokat és további story-kat is fog kapni a játék.

Forrás: BlizzFeed