Diablo 2: Resurrected - Még él a remény!

Megszólalt az ActuGaming vezető szerkesztője: azt állítja, hogy a játék még az idén megjelenik

Diablo 2: Resurrected - Még él a remény!

Idén, egészen pontosan június 29-én volt 20 éves a Diablo II, a sorozat vitathatatlanul legnépszerűbb része. Sok rajongó álma látszott valóra válni, amikor elkezdett szivárogni egy pletyka arról, hogy a Blizzard, pontosabban az Activion erre szakosodott fejlesztőcége felújítja a legendás játékot. Az első szivárgást a pontos értesüléseiről elhíresült francia gamer magazin, az ActuGaming jelentette meg, cikkükben azt állították, hogy a Diablo 2: Resurrected névre hallgató remastert még az idén kiadják.

A rajongóknak csak ennyi kellett: vadabbnál vadabb teóriák jelentek meg a felújított játék bejelentéséről, sokaknak elszabadult a fantáziájuk. Az őrületnek aztán maga a Blizzard vetett véget: mielőtt kicsúszott volna a dolog az ellenőrzésük alól, közölték, hogy júniusban egyáltalán nem terveznek semmiféle Diablo-bejelentést.

Márpedig ha az évfordulón nem jelentenek be semmit, akkor valószínűleg nincs is semmijük – gondolták sokan, teljes joggal. A csalódottságot csak tetézte, hogy az évfordulón egy Diablo III-as szárnyon kívül, nagyjából semmit nem tudtak kínálni a rajongóknak, így szép lassan kezdtek belenyugodni a játékosok, hogy a hype-vonat bizony soha nem fog megérkezni az állomásra.

Ennyi lenne a történet eddig. Szép lassan el is felejtették volna a rajongók, de Rhykker legújabb videójában szerepel egy rész, amelynek alapját egy twitter-poszt adja és ez a poszt újabb fordulatot hozhat a remaster-pletyka történetébe.

Még 29-én megszólalt ugyanis az eredeti kiszivárogtató ActuGaming magazin vezető szerkesztője, csak ez nem tűnt fel eddig senkinek. Julien Blary a twitteren írta, hogy bár bejelentés nem történt, de a fejlesztés folyamatban van és a játék még idén megjelenik. Blary a bejelentésről is megosztotta a véleményét: ugyan nem biztos benne, de szerinte egy dedikált, virtuális esemény lesz az év végén.