Diablo IV: Affix gyorstalpaló

Az Itemizáció titkai a Diablo-sorozat negyedik részében.

Diablo IV: Affix gyorstalpaló

Klánunk egyik vezetője készített egy rövid összefoglalót a Diablo IV affixeiről. Sok fontos információ van benne az Item Power-től kezdve az affix-rollok működéséig. A cikket ábrákkal illusztráljuk, melyeket a „You DO NOT Understand Diablo 4 Items” (LOL) című videóból loptunk.

 

Az Item Power és a Stat-ok intervallumának kapcsolata

 

Item Power Breakpoint-ok

A három Item Power breakpoint amire figyelni kell a felszerelésnél (természetesen a fegyverek külön kategóriát képeznek).

 

Az Affixek típusai

A felszerelésen megtaláható tulajdonságok és csoportosításuk. Normál, Skill-ekre + rankot adó és skálázódó affixokról beszélünk.

 

A legfontosabb szám itt nem a 42, hanem a 725

Amennyiben egy tárgy/felszerelés eléri a 725 Item Powert - mindegy, hogy 700+25 kovácsnál való fejlesztéssel vagy alap esetben 725 maga a tárgy/felszerelés - akkor 700-825 között ugyanazok a stat skálázódások fognak megjelenni rajta, ilyen formán - ha és amennyiben most eltekintünk az "armor"-tól, valamint a fegyverektől - akkor elmondható, hogy mindegy, hogy az adott tárgy/felszerelés 700-825 között milyen Item Power-el rendelkezik.

Jól látható, hogy ugyanazok az intervallumok találhatók meg a 700+25-ös és a 800+25-ös fegyveren is.

Jó tudni - leegyszerűsítve -, hogy amennyiben egy adott tárgy/felszerelés rossz affix %-okkal rendelkezik és még nem érte el a 725-ös Item Power-t, átfordítva azon - kovácsnál upgrade-elve - ÚJRAROLL-olja, tehát újraosztja a %-okat, így egy rossz % affix-os tárgyból/felszerelésből akár BIS %-os is lehet.

 

Item Upgrade

A kovácsnál való tárgy/felszerelés fejlesztése hozzávetőlegesen 50% erősítést ad, a matek 49-51 % közötti értékeket mutat a gyakorlatban.

 

Sacred vs. Ancestral

Amennyiben Sacred tárgy/felszerelést látsz, !!!NE BECSÜLD LE!!!, mert lehet, hogy pont egy 4/4 BIS tárgyról/felszerelésről maradsz le, ugyanis gyűrűk, nyakláncok, cipők és kesztyűk esetében, érdemesebb a 4/4 Sacred-et használni, mint a 3/4 vagy netán 4/4 Ancestral-t, amennyiben magasabbak a roll-ok a Sacred tárgyon/felszerelésen. Amire tehát figyelni kell, hogy ha van egy Sacred tárgy/felszerelés, ami legalább 700 Item Power-rel rendelkezik, akkor érdemes vele foglalkozni, ellenkező esetben nem.

 

Az Item Power és az Armor

A grafikonon látható, hogy az Item Power-rel, hogy növekszik a különböző tárgyakon/felszereléseken az Armor mennyisége. Ebből ami fontos, hogy a cipők, a kesztyűk és a nadrágok esetében inkább a magasabb affix % éri meg akár Sacred-ként is, nem pedig az Armor stack-elés rosszabb %-os affix-ekkel (természetesen minimum Item Power 725 itt is meg kell legyen).

Az előző grafikon máshogy, számokkal is értelmezve:

 

Készítette: D'artagnan