Haldoklik a D2R? - Kiábrándító Ladder statisztikák

Haldoklik a D2R? - Kiábrándító Ladder statisztikák

A wowhead pár napja közzétette a Diablo II: resurrected első Ladder szezonjának startjáról szóló számokat. A portál cikke szerint a Ladder első három napja után kb. 500,000 karakter került a hivatalos PC-s ranglistákra. Ez azért meglepő, mert néhány hete egy hivatalos sajtóközleményben azt jelentették, hogy a D2R több mint 5 millió példányban kelt el a tavalyi megjelenés óta.

Ha stimmelnek a számok, az azt jelenti, hogy a játék Ladder szezonját a játékosok csekély hányada kezdte el (az első három nap alapján), ami valljuk meg, nem túl hízelgő. A wowhead az ingame PC-s Ladder alapján a következő kerekített számokat tette közzé a négy játékmódra lebontva:

  • Expansion Softcore: 450,000
  • Expansion Hardcore: 35,000
  • Classic Softcore: 13,000
  • Classic Hardcore: 1,000

Tovább árnyalja a képet, hogy a listában karakterek és nem játékosok vannak, bár az is tény, hogy a vizsgálat csak a PC-s platformra vonatkozik. Nem tudjuk, hogy az ötmilliós eladás mekkora hányadát fedik le a PC-s vásárlások, de sejthető, hogy a túlnyomó részét jelentik.

Sok a bizonytalanság tehát a statisztikában, de az világosan látszik, hogy a Ladder nem mozgatta meg különösebben a játékosbázist. Ennek lehet oka a játék lootrendszere - vagyis az a tény, hogy a nagy nehezen felgearelt a non-ladder karakterekkel foglalkoznak inkább a játékosok, ahelyett, hogy újrakezdenék a farmolást. Lehet az ok az is, hogy sokan megunták a nosztalgiázást és egész egyszerűen eltűnt a játékosbázis túlnyomó része, nameg persze megint ott van a Blizzard-faktor, az összes launch, event-start és egyéb események kísérő jelensége, amely nem maradt el ezúttal sem.

A Diablo II: Resurrected Ladder Season1 startját ugyanis szintén megkeserítette a technika: sokan panaszkodtak az akadozó szerverekre, de a legnagyobb gondot a start után nemsokkal leállított leaderboard (hiánya) jelentette talán.

Az adatok nem vesztek el (állítólag) és a lista is elérhető már újra, de a malőr egészen biztosan nem tett jót az aktivitásnak.

Közben megszületett az első 99-es szintű karakter és egy magyar vonatkozású, csodaszámba menő lootról is beszámolhattunk, de a statisztikákon sajnos ez mit sem javít. A legjobban talán a Twitch nézettségi számain látszódnak a játék kifulladásának jelei.

 

Forrás: wowhead.com