BlizzConline hangolódás - MINDEN, amit eddig tudunk

BlizzConline hangolódás - MINDEN, amit eddig tudunk

Pár óra múlva elkezdődik a Blizzard online rendezvénye, a tavaly elmaradt Blizzcont „helyettesítő” BlizzConline. Ahogy az lenni szokott, az idő előrehaladtával egyenes arányban nő a kívánságlisták, pletykák, tuti tippek és szivárogtatások száma. Most ott tartunk, hogy minden napra jut valami bombahír, lassan megszámolni sem lehet a szivárogtatók által biztosra vett bejelentéseket.

Ebben a cikkben összefoglaljuk a BlizzConline rendezvény kapcsán eddig megismert Diablo-témájú információkat és híreket, valamint elemezzük is egy kicsit a kiszivárgások valószínűségét.

 

Nézzük előbb a tényeket

- A rendezvény kétnapos lesz, kaliforniai idő szerint péntek kora délután kezdődik és szombat délután ér véget. Az időeltolódás miatt a magyar felhasználóknak a következő időpontokat érdemes megjegyezni: budapesti idő szerint 19-én 23 órakor kezdődik a nyitóesemény, majd a nyitónapi események egészen 20-án hajnali 2:30-ig tartanak majd. Ezután egy hosszabb szünet következik a programban és csak 20-án 21 órakor folytatódik, majd egészen 21-én 1:30-ig tart a rendezvény.

- A program a nyitóünnepség után hat tematikus csatornán zajlik majd, így mindenki ki tudja választani a kedvenc játékának megfelelő tartalmat (már amelyik játék kapott saját csatornát). A várható eseményekről általánosságban ebben a cikkünkben írtunk.

- A fontosabb paneleket a fő csatornán megismétlik.

- A Diablo franchise saját csatornát kapott.

És ezzel el is érkeztünk a rendezvény ütemezéséhez, melyről ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Íme mindez képekben:

Ahogy a cikkünkben is szerepel, a bejelentésekre nagy valószínűséggel a "Diablo: What's Next" nevű műsorelemben kerül sor, vagyis egy félórás blokk áll mindössze rendelkezésre (márpedig ez nem túl sok idő). Van még ezen kívül egy kerekasztal-beszélgetés a fejlesztőkkel, egy elmerülés a Diablo világában című panel, a művészeket bemutató programok és egy kérdezz-felelek elem a második napon (ezekről a címük alapján sejthető, hogy nagy volumenű bejelentést nem fognak tartalmazni). Szintén a második napon van egy meglehetősen furcsa panel a főcsatornán, ennek ebben a cikkünkben jártunk utána.

Összegezve: van fél óra mindenre, ami a pletykákban szerepel. Márpedig szerepel bennük minden, ami szem-szájnak ingere, de egyelőre maradjunk még a tények talaján.

Diablo 2: Resurrected

Nemrég durrant nagyot a hír, miszerint az Activision-Blizzard az Activision oldalról a Blizzard alá vonta azt a fejlesztőstúdióját, amely a remaster játékokkal foglalkozott és ezzel újfent megágyaztak a Diablo II remaster játékkal kapcsolatos pletykáknak. Új hír, hogy ez a bizonyos fejlesztőcég, a Vicarious Visions már állásajánlatot is tett közzé egy, a fejlesztés végső fázisaiban szükséges pozícióra.

Diablo Immortal

És ha már szóba került az Activision: Közzétették a Blizzard-Activision 2020 negyedik negyedéves üzleti mutatóit és ebben ugyan a Diablo IV-ről nagyon semmitmondó szöveg van, az azonban kiderül belőle, hogy a Diablo Immortalt még az idén tervezik elindítani. Az ereedmény-kimutatásról az Icy-Veins írt egy összefoglalót, ide kattintva olvashatjátok.

Diablo IV

A harmadik érdekes téma a Diablo IV köré szerveződik. Szintén ténykérdés, hogy megváltoztatták a játék Beta-hozzáférést igénylő weboldalát, erről ebben a cikkünkben írtunk.

Elmondható tehát, hogy a biztos információk alapján három témakör miatt is érdekes lehet számunkra a BlizzConline: fény derülhet arra, hogy foglalkozik-e egyáltalán a Blizzard a Diablo II remaster kiadásával, talán megtudhatjuk végre, mikor jelenik meg a Diablo Immortal és jó eséllyel valami hírmorzsát kaphatunk a Diablo IV-hez.

 

Eddig a tények és most evezzünk ingoványos talajra, sőt vágjunk is egyből a közepébe

A Twitteren nemrég jelent meg egy poszt egy bizonyos „Kaiser499” nevű felhasználótól és ennek a bejegyzésnek a tartalmát a gamer magazinok kész tényként értelmezik, mert a forrás (szerintük) megbízhatónak mondható a Diablo IV-ről idő előtt szállított információk miatt. Nagyon beszédes, hogy az összes létező pletykának, szóbeszédnek, kiszivárgásnak utánajáró Blizzplanet nem foglalkozott a hírrel és a komolyabbnak mondható Diablo-oldalak sem vették át. Mi sem írtunk róla, egy kicsit arra hasonlít Kaiser499 posztja, mintha egy óvodás karácsonyi kívánságlistája lenne. Íme, erről van szó:

Természetesen van csavar a sztoriban! Rögtön a lista első eleme valósnak bizonyult, a Blizzard is megerősítette a The Burning Crusade Classic bejelentését és a Press kit screenshotjai ellepték az internetet.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy a többi is bejön, annál is inkább mert – ahogy az feljebb olvasható – a Diablo-bejelentéseket le kéne zavarni fél óra alatt. Sikerülne mind a három? Aligha. De akkor mi lehet a forgatókönyv? A Blizzplanet rögtön két változattal is előállt, ezek pedig a következők:

1. Diablo IV + Diablo Immortal

Ebben a forgatókönyvben a BlizzConline 2021 ütemterve a Diablo 4-re és a Diablo Immortal-ra utal, ahol az első „Diablo: What’s Next” nevű panel lehet, hogy a Diablo 4 egy új osztályra és új, eddig még nem hallott tartalmakra összpontosít. Ezután a „Diablo: Developer Roundtable” lehet, hogy a Diablo Immortal a 45-60-as szintű tartalmaira és a játék végére, valamint olyan rendszerekre összpontosít, amelyekről még nem hallottunk. A Diablo Deep Dive panel mindkét irányba megy: a Diablo 4-hez és a Diablo Immortal-hoz is kapcsolható.

2. Diablo IV + Diablo 2: Resurrected

Ebben az esetben a Diablo Immortal kimarad a programból. Ismét. Miután 2018-ban a Diablo Immortal bejelentése teljesen hazavágta a BlizzCont, a Blizzard úgy döntött, hogy nem szerepelteti a 2019-es rendezvényen a játékot. Ehelyett az történt, hogy demo-állomásokon játszhattak vele a vendégek, mindenféle említés és felhajtás nélkül. A Blizzard még egy Diablo Immortal frissítő cikket is különösebb hajcihő nélkül, nagy csendben tett csak közzé a közösségi médiában. Valószínűleg ez volt a PR-stratégia a PC-játékosok negatív visszajelzéseinek megelőzésére. A Diablo Immortal azonban nagyszerű visszajelzéseket kapott a tavalyi technikai alfa teszt alatt, így lehet értelme szerepeltetni a játékot a BlizzConline-on. Különösen, ha a közelgő új teszt bejelentését tervezik. (Ne feledjük, hogy a technikai alfa blog több fordulós tesztet említett és a Blizzard korábbi játékainál megfigyelhető volt a Technical Alpha, Closed Beta és Open Beta mintázat.) 

Tegyük fel, hogy a Diablo II: Resurrected pletyka igaz volt. A Vicarious Visions csatlakozott a Blizzard Entertainment-hez, hogy a Blizzard portfóliójában a klasszikus játékokra koncentráljon, ez pedig így már nagyon nehezen lehet véletlen. Ráadásul a pletyka szerint a Vicarious Visions már egy éve a D2R-n dolgozik. A kérdés a következő: Lehetséges, hogy a Blizzard Entertainment bejelentse a Diablo II feldolgozását a BlizzConline 2021-ben? A válasz: Igen, ez bizony valószínű.

Ahhoz azonban, hogy ez megtörténjen, a menetrend szerint a Diablo Immortalnak nem lenne panelje és a Blizzard-nak egyszerűen közzé kellene tennie egy Diablo Immortal blogot, mint 2019-ben.

 

Eddig a sok agyalás, számolgatás

A végére, amolyan lazításképpen idetesszük a legelmebetegebb teóriákról szóló cikkünk linkjét, mert persze ilyen is van, a reddit felhasználóiank jóvoltából.

Ne feledjétek: bármit is jelentsenek be majd a BlizzConline2021-en, azt ezen a honlapon egészen biztosan viszont fogjátok látni! A rendezvény tehát 23 órakor kezdődik, ebben a cikkben felsoroltuk és be is illesztettük az összes csatornát.