Megerősítették! Évente kap kiegészítőt a Diablo IV

A Dextero interjút készített Rod Fergussonnal, íme a részletek

Megerősítették! Évente kap kiegészítőt a Diablo IV

A Diablo IV vezérigazgatója, Rod Fergusson a Dexertonak nemrég adott interjújában megerősítette, hogy a Blizzard a játék „éves bővítésein” dolgozik. 

A Diablo IV megjelenése óta vannak olyan elégedetlen játékosok, akik többre és többre vágynak. A Season mechanika ugyan új távlatokat ad és lehetővé teszi új karakterek építését, de a játékosok éhesek a szaftosabb bővítésekre. A Diablo 2 Lord of Destruction kiegészítő és a Diablo 3 Reaper of Souls egyaránt nagyon népszerű volt, és máris egyre több elvárás van, hogy a Diablo 4 megfeleljen ezeknek.

Várjuk a kampány-történet, a sztori folytatását is. Bár tudtuk, hogy számos bővítés van folyamatban, az azonban még nem világos, hogy ezekre mikor számíthatunk.

Most azonban kaptunk egy kis információ-morzsát ebben a témában. A Diablo vezérigazgatója, Rod Fergusson a Dexertonak nemrégiben adott interjújában elmondta, hogy a játék „évente bővül”. 

 

A Blizzard a Diablo támogatását tervezi még évekig

Az interjúban megkérdezték Fergussont, meddig tervez a csapat a Diablo IV-gyel. A válaszában a vezérigazgató „negyedéves szezonokra” és „éves bővítésekre” hivatkozott, így bepillantást engedve abba, hogy a Blizzard hogyan gondolkodik a Diablo naptárról.

Íme a teljes beszélgetés magyar fordítása:

Patrick Dane: Ez egy távlati kérdés – meddig tart a Diablo 4 jövője? Milyen messzire nyúlik ez a jövőkép? Tudod, túl vagyunk az induláson, ami egy nagyon szép, sűrített kampányt jelentett. És most a szezonális dolgoknál tartunk, szóval, meddig fog ez tartani?

Rod Fergusson: Igen, úgy értem, ez nyilvánvalóan olyan, mint hogy milyen hosszú egy darab madzag.

PD: Pontosan.

RF: De tudod, ez évek és évek. Ez az, amire összpontosítunk. Ha megnézzük a játék elindítását és ezt az első szezont, azt látjuk, hogy ez egy olyan alapot jelent, amelyre a jövőben építhetünk. Tehát ahogy a negyedéves szezonjainkat és az éves bővüléseinket nézzük, ezekre a dolgokra összpontosítunk az élő szolgáltatásunk során.

Vannak terveink, vannak történeteink, amelyek a jövőbe nyúlnak. Vannak terveink. Mindig ugrálunk majd seasonról seasonra és bővítésről bővítésre, szóval ezt még sokáig fogjuk csinálni. Izgatottak vagyunk.
Ha visszatekintünk, és rájössz, hogy 11 év telt el a D3 és a D4 között, az az érzésünk, hogy nem feleltünk meg játékosainknak, közösségünknek és annak, amit megérdemelnek. Ezt javítjuk a D4-ben a seasonokkal és a kiegészítőkkel.

Négy negyedéves seasonnal és nagyjából évenkénti kiegészítőkkel úgy tűnik, hogy a Diablo 4 a Destiny 2-höz hasonló megjelenési ütemre törekszik. Ezzel kapcsolatban a játékfejlesztés változhat, és ez valószínűleg csak egy tervezett megjelenési ütemterv. Mégis, ebből a megfogalmazásból úgy tűnik, hogy a Blizzard a jövő év nyarára tervezheti a bővítményt. Ez a játék megjelenésétől számított egy évnek felelne meg.

 

Forrás: Dextreo