Diablo Immortal: Season 6 és szerverváltás

Diablo Immortal: Season 6 és szerverváltás

A Diablo Immortal legújabb tartalomfrissítésében bemutatkozott az új karakterátvitel funkció. Ennek lényege, hogy a játékosok áthelyezhetik egyik karakterüket a jelenlegi szerverükről egy másikra, régión belül. Az első karakterátvitel ingyenes, de további átvitelek is vásárolhatók.

Mivel ez egy fontos döntés, tudnotok kell, hogy néhány szerver két héttel a tartalomfrissítés után egyesülni fog. Ez a változtatás azért történt, hogy a játékosok könnyebben találjanak más játékosokat, akikkel partizhatnak, függetlenül attól, hogy melyik szerveren játszanak. A szerverösszevonás a következő régiókat érinti:

 • South America
 • East Asia 1 - KR
 • East Asia 2 - JP
 • North America 1
 • North America 2

Az érintett szervereket csoportokba sorolták és az egyesítés után a játékosok továbbra is bejelentkezhetnek az eddigi szerverükre, de a csoport bármely szerverén játszhatnak a többiekkel. Ez fontos szempont lehet a fenti régiókban a karakter átvitele esetén.

A Blizzard kiemelte, hogy ez lesz a szerveregyesítés első köre, továbbra is figyelik a játékosok számát és további szervereket egyesítenek, ha szükséges. Részleteket erről nem árultak el, mintahogy arról sem, hogy az EU régió miért maradt ki a szerveregyesítésből.

A karbantartás befejezése után a Blizzard blogjában részletezett események elérhetővé váltak (a későbbiekben közzétett tartalmak konkrét dátumait is kiadták), az alábbiakban a cikk magyar fordítását olvashatjátok.

 

Karakter átvitel

A karakterek egyik szerverről a másikra való átvitelének lehetősége a közösségünk által legtöbbször kért változtatások közé tartozik, és mi ezt meghallottuk. A Diablo Immortal nemcsak démonok megöléséről és a zsákmányszerzésről szól, hanem arról is, hogy tartalmas élményeket szerezz más játékosok mellett a Sanctuaryban.

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a játékosok mostantól egyik szerverről a másikra válthatnak . Mind a jelenlegi, mind az új játékosok kapnak egy ingyenes karaktertranszfert , amelyet tetszés szerint használhatnak fel.

A Karakterátvitel konkrétan a következőképpen működik:

 • Az első karakterátvitel ingyenes.* A későbbi karaktertranszferek egyenként 15 USD-ba kerülnek, és a felhasználásig az accountban maradnak.
 • A karaktereknek legalább 30-as szintűnek kell lenniük ahhoz, hogy jogosultak legyenek a karakterátvitelre.
 • A karakterátvitel folyamata több percig is eltarthat – amíg nem zárul le, nem tudsz bejelentkezni az accountba.
 • A karakterátvitel után a karakternek 30 napot kell várnia, ha újabb szerverre akarnád átvinni.
 • Amikor egy karaktert átviszel egy másik szerverre, az account, amelyhez a karaktered kapcsolódik, változatlan marad.
 • A karaktertranszfer után minden tárgyad megmarad, azonban nem tudsz kereskedni a karaktered birtokában lévő azon tárgyakkal, amelyekkel a Wynton's Grand Marketen lehet kereskedni.

Fejlesztői megjegyzés: Ezt a korlátozást a Wynton's Grand Market tranzakcióinak integritásának megőrzése és az accountod folyamatos biztonságának biztosítása érdekében adták hozzá. Megértjük, hogy ez kényelmetlen lehet, de mi a játékosok legmagasabb szintű biztonságát tartjuk szem előtt.

 • A karaktereden található kozmetikumok átkerülnek vele az új szerverre.
 • Ha a célszerveren van egy karakter, amelynek neve megegyezik az átvinni kívánt karakterrel, akkor egy véletlenszerű számot adunk a nevéhez, és ingyenes névváltoztatást biztosítunk.
 • A szerveren, amelyre a karaktered átkerül, ötnél kevesebb karaktered kell, hogy legyen.
 • Az átvitt karaktered szintje nem lehet magasabb, mint a célszerver aktuális Paragon szerverszintje.
 • Naponta csak bizonyos számú karakterátvitel érhető el. Ha találkozol ezzel a korlátozással, próbáld újra egy másik napon.
 • A Karakterátvitel bizonyos kiszolgálókon korlátozások miatt nem érhető el. Ellenőrizd a szerverválasztót, hogy megbizonyosodj arról, hogy mely szerverekre engedett az átvitel.
 • A kínai régió szerverei és más régiók közötti szerverátvitel nem engedélyezett.
 • A karakterek nem vihetők át, ha klánban vagy Warbandban vannak. Először manuálisan kell elhagyniuk klánjukat vagy Warbandjukat, hogy átvitelt lehessen kezdeményezni velük.

Miután sikeresen átvitted a karaktert egy új szerverre, észre fogod venni, hogy néhány módosítás történt rajta:

 • A karaktered frakciója automatikusan Adventurer lesz.
 • Az összes ranglista helyezést eltávolítjuk.
 • A Challenge Rift Server First rekordok nem kerülnek átvitelre az új szerverre.
 • Az Eredmények és a Battleground Rating terén elért progressz megmarad.
 • Az ismerőslistán szereplő összes barát megmarad.

*Fenntartjuk a jogot, hogy bármikor, előzetes értesítés nélkül megszakítsuk az egy ingyenes karakterátvitelt.

 

Season 6: Below The Sands

Zoltun Kulle, akit Sanctuary történetének egyik leghatalmasabb mágusaként ismertek, elkészítette könyvtárai közül az elsőt és egy sor egyedi szerkezetet, amelyeket azért épített, hogy az instabil homok elviselhető legyen. Elsősorban az építmények fizikai erejére helyezte a hangsúlyt, nem pedig az alkalmazkodóképességükre – és így évekkel később is folytatják feladataikat, annak ellenére, hogy a könyvtár már-már összeomlott körülöttük.

A homoknak szentelt új Battle Pass átkerült a Diablo Immortalba, a hatodik évad pedig október 27-én, szerveridő szerint hajnali 3 órakor elkezdődött. A Below the Sands Battle Pass 40 rangú kihívásnak és jutalomnak ad otthont, például legendás drágaköveket, Crest-eket, Hilt-et és még sok mást szerezhetsz.

Azoknak a kalandoroknak, akik további kincseket keresnek a Battle Pass-ból, két fizetős verzió áll rendelkezésünkre, amelyekre a szezon teljes időtartamára frissíthetik a Battle Pass-t: az Empowered Battle Pass és a Collector's Empowered Battle Pass.

Az Empowered Battle Pass tartalmazza az ingyenes szabványos Battle Pass összes rangjutalmát, de felold egy Empowered sávot is, amely minden rangnál további jutalmakat biztosít. Ráadásul megkapod a Below the Sands Weapon kozmetikumot, amely az első helyen feloldódik és a földből készült Below the Sands Armor kozmetikumot, amely a 40. helyen lesz elérhető.

A Collector's Empowered Battle Pass hozzáférést biztosít az Empowered Battle Pass sávhoz, ezen kívül, a Below the Sands Avatar portrékeret, egy Portal kinézet és egy tíz fokozatú rang-emelés a Battle Pass szinten a jutalom. 
A Season Six Battle Pass november 24-ig, szerveridő szerint hajnali 2:59-ig tart.

 

Hungering Moon: Back for Seconds

Annak ellenére, hogy mindent megtettél, hogy csillapítsd a Hold éhségét ez egyre több vért igényel! A játékosok naponta legfeljebb három feladatot hajthatnak végre november 3-tól 3:00-tól november 7-ig, szerveridő szerint 3:00-ig. A feladatok elvégzésével Astrolabe Erőre teszel szert és ezt az erőt felhasználhatod a kétféle áldás egyikének megszerzésére, amelyek az Astrolabe egyedülálló előnyeit élvezik.

A Blessing of Magic kirajzolása bónuszt ad a Magic Find-hoz, ami növeli annak esélyét, hogy ritka, varázslatos vagy legendás tárgyakat lootolj a szörnyektől. A Blessing of Might kirajzolása felkér arra, hogy tisztítsd meg bármelyik dungeont Moonslivers-ért cserébe és ha mindezt partiban teszed, akkor kétszeres jutalmat kapsz. A Hold nagylelkű entitás, ezért előfordulhat, hogy egyszerre minden áldás aktív.

Miután felhalmoztad a Monnslivers fizetőeszközt, ellátogathatsz a Hungering Moon esemény oldalán található Remete Gyűjteménybe (Hemit’s Collection) és beválthatod a szilánkokat az általad választott jutalmakra.
Összesen 12 áldást tudsz megszerezni. Le tudod csillapítani a hold éhségét, mielőtt elmúlik a hosszú éjszaka?

 

Boon of the Progenitors Bundle

Lépj azonnal, kalandor! Most érkezett el a lehetőség, hogy megerősítsd Legendary Gem kollekciódat! A Boon of the Progenitors korlátozott idejű csomag megvásárláskor tetemes mennyiségű Eternal Orbs-t, valamint 14 napos bejelentkezési jutalmat biztosítunk, köztük két erőteljes legendás Gemet: a The Abiding Curse-t és a Frozen Heart-ot.

Ez a csomag csak a 40-es és magasabb szintű karakterek számára érhető el. Miután megvásároltad a játékon belüli boltban, 21 napod van az összes napi bejelentkezési jutalom megszerzésére. Ügyelj arra, hogy naponta jelentkezz be, és megszerezd a megadott időn belül az összes jutalmat, mivel az át nem vett jutalmak elvesznek. A Boon of Progenitors csomag október 26-tól, 3:00-tól november 16-ig, szerveridő szerint 3:00-ig lesz elérhető az üzletben.

 

36 új legendás tárgy

A legújabb Legendary itemeket úgy terveztük, hogy kiegészítsék a Gloomguide készletet. Sok tulajdonság új módokat teremt a szett bónuszainak aktiválására, és kíváncsian várjuk, hogy a játékosok hogyan használják ki ezeket az új képességeket, és építik be őket buildjeikbe.

 

Dungeon Experience Boost

Az összes dungeon tapasztalati jutalmát megnöveltük.

Fejlesztői megjegyzés: Miközben folytatjuk a Diablo Immortal fejlesztését, biztosak akarunk lenni abban, hogy megfelelően jutalmazzák mindazokat a különféle tevékenységeket, amelyekre a játékosok a farmolási idejüket fordítják. Megfigyeltük, hogy sok dungeon nem ad annyi általános tapasztalatot a játékosoknak, mint más tevékenységek, mint például a nyílt világú gazdálkodás és az Elder Rifts – ezért megnöveltük az itt szerezhető tapasztalati jutalmakat, hogy jobban összhangba kerüljenek.

 

Változások a mélységek kitisztításakor

 • A maradványokat mostantól automatikusan lootolja a játékos, és a parti minden tagjának megjelenik.
 • A fel nem bontott ládák megjelennek a minimapon, miután egy helyiséget kiürítettek.

 

Ancestral Tableau javítás

 • Az Ancestral esszenciával rendelkező ősi fegyvereket most már el lehet helyezni az ősi táblába (Ancestral Tableau). Egy tárgy öröklött esszenciája nem határozza meg a letétbe helyezett fegyver Ősi Tulajdonságát.

 

Blessing of the Worthy

A Blessing of the Worthy legendary Gem 1. és 2. rangú leíró szövegét frissítettük, hogy megfelelően tükrözze az elszabadult megtorlási sebzés hatásának meglévő funkcionalitását, amely minden fokozatban csökkenti a jelenlegi életet. Ez csak szövegjavítás, nincs hatással a drágakő funkcionalitására.

 

Köszönjük a Sanctuary biztonságát!
A Diablo Immortal csapata

 

 

Forrás: Blizzard News

Fordította: CsZCsaba