Diablo Immortal: Season 4 és minden további frissítés

Diablo Immortal: Season 4 és minden további frissítés
Diablo Immortal: Season 4 és minden további frissítés

Az elmúlt hónapban több nagyobb és kisebb frissítés is érkezett a Diablo Immortalba. A Blizzard két cikkben mutatta be ezeket, de a magyar változatot egyszerűbb egyben feldolgozni. A cikk a jelenleg aktuális, Season 4-es tartalommal kezdődik, majd a legfrissebb, a játék első nagyobb frissítésével kapcsolatos információkat tartalmazó blokk következik. Az utolsó harmadba a korábbi, de még aktuális tartalmak kerültek és sajnos az elhúzódó fordítás miatt néhány időszakos esemény már véget is ért, így ezek bár bekerülnek ebbe az összefoglalóba, de a cikk végén, múlt időben szerepelnek majd. Szó lesz még ezeken kívül a legújabb, várhatóan szeptember 28-án élesedő, gigantikusnak ígért frissítésről is pár mondat erejéig.

 

Season 4 Battle Pass: Inner Light

"Ha minden remény elveszettnek tűnik, fordulj magadba, öleld át a belső fényt, mert az mindannyiunkban ott van." –A zakarum hit érvényesítői.

A világosság imádatában kitartó zakarumiták buzgón ellenállnak minden rossznak. A démoni fenyegetések, amelyekkel a Sanctuary barangolása során találkoztok, megpróbálnak utolérni, de ezekben a pillanatokban úgy kell győznöd, hogy elárasztod a csatateret Zakarum beárnyékolt fényével.

Megérkezett egy új Battle Pass, amely az Inner Light gyakorlására szolgál, és ezzel a negyedik évad szeptember 1-jén, szerveridő szerint hajnali 3 órakor elkezdődött. Az Inner Light Battle Pass 40 rangú kihívásnak és jutalomnak ad otthont, például legendás Gem-eket, Crest-eket, Hilt-et és még sok mást.

Azoknak a kalandoroknak, akik további kincseket keresnek a Battle Pass soraiból, két fizetős verzió áll rendelkezésünkre, amelyekre a szezon teljes idejére frissíthetik a Battle Pass-t: az Empowered Battle Pass és a Collector's Empowered Battle Pass.

Az Empowered Battle Pass tartalmazza az ingyenes szabványos Battle Pass összes rangjutalmát, de felold egy Empowered pályát is, amely minden rangnál további jutalmakat biztosít. Ezenkívül megkapod az Inner Light Weapon kozmetikumot, amely az első helyen van feloldva, és a világító Inner Light Armor kozmetikumot, amely a 40. helyen van feloldva.

A Collector's Empowered Battle Pass hozzáférést biztosít az Empowered Battle Pass plus minden rangjutalomhoz és kozmetikumhoz, az Inner Light Avatar Frame-hez, a Portal kozmetikumhoz és egy tíz fokozatú emeléshez, mindezt közvetlenül a frissítés után.

A Season Four Battle Pass szeptember 29-ig, szerveridő szerint hajnali 2:59-ig tart – kezdd el a démonok leölését és mássz fel a ranglétrán még ma!

 

Új Helliquary Boss: Gishtur és Beledwe

Rayek ezúttal nem csak egy, hanem két ördögi démoni fenyegetést talált! Gishtur és Beledwe a negyedik Helliquary főnök, aki megfenyegeti Sanctuaryt. Ez a rosszindulatú pokolfajzat-páros olyan ügyes, hogy megalkotják a csataterek legfélelmetesebb fegyvereit és működtethetik a Hellforge-ot a Legfőbb Gonoszokért. Csak a legjobb fegyverzetet tartják fenn saját személyes használatra.

Beledwe előnyben részesíti a lánggal átitatott háromágúakat, amelyek segítségével meteorcsapásokat hív le, és égő gömböket idéz elő, amelyek téged keresnek. Gishtur inkább közeli harcot alkalmaz, hatalmas, tüskés kardot visel, és egy őrült forgószélbe lép, hogy bezárja a rést. Légy óvatos, mert köztudottan egymás mellett égetik el az ellenfeleket.

Ha a Combat Rating-ed legalább 4665, állítsd össze edzett kalandorokból álló csapatodat, jöjj Rayek segítségére, és szállj szembe Gishturral és Beledwe-vel a westmarchi Einfrinn Tree meglátogatásával. Abban az esetben, ha sikerül legyőzni ezt a gonosz párost, jutalmad lesz a Twin Horns. Ha ezt az elemet a Helliquary felső nyílásába helyezed, 10%-kal csökkentheted a képességeid cooldown-ját a Challenge Rift-ben.

 

The Scorched Sea – korlátozott idejű esemény

Kevesen vannak a Sanctuaryban, akik eléggé képesek ellenállni a sötétségnek, és életüket kockáztatni a védtelenekért. De te, kalandor, arra áldoztad a napjaidat, hogy ritkítsd a pokol csatlósainak sorait, és belépj a biztonságba, ahol egykor minden remény elveszett. Az elesettek felnéznek rád, és ahhoz, hogy továbbra is szolgálhasd őket, be kell járnod a felperzselt tenger homokos pusztáit.

Szeptember 14-től hajnali 3:00-tól szeptember 28-án 3:00-ig szerveridőben, miközben napi Scorched Sea feladatokat hajtasz végre, különféle jutalmakban részesülsz hőstetteidért. Ha összegyűjtöd a megfelelő mennyiségű feladatot, akkor mérföldkőnek számító jutalmakat is nyerhetsz, mint például a Scorched Sea portrékeretet.

 

Mist of Cyrangar - korlátozott idejű esemény

A pletykák szerint kimondhatatlan borzalmak rejtőznek ködbe burkolózva – milyen új veszélyek várnak rád, kalandor?

Ha a Mists of Cyrangar feladatokat szeptember 21-től hajnali 3:00-tól szeptember 30-án 3:00-ig teljesíted, rengeteg jutalomban részesülsz. Különös figyelmet kell fordítanod az esemény oldalán található képekre, mert a köd minden egyes elvégzett feladatnál lassan kitisztul, és az első közelgő jelentős frissítésünkhöz kapcsolódó tippet árul el.

Hogy felkészítsünk erre a fontos alkalomra, a Mists of Cyrangar esemény alatt egy bónusz XP-buff lesz aktív minden játékos számára, aki a Server Paragon szint alatt van. Ez a bónusz csak addig lesz aktív számodra, amíg el nem éred a Server Paragon szintet. Az első jelentős frissítésünkkel járó veszélyek próbára teszik majd a képességeidet. Lehetőséget akarunk adni ezért a játékosoknak, hogy felzárkózzanak a Server Paragon szintre, hogy esélyük legyen a Sanctuary legújabb fenyegetéseivel szemben, amikor eljön az ideje.

 

Forgotten Nightmares – szeptember 28

Átmeneti változás következett be a frissítési ütemben. A játék első jelentős frissítése már úton van, és a szeptember végén esedékes megjelenésre való felkészülés érdekében a Blizzard két hete nem adott ki tartalomfrissítést, ahogyan azt egyébként tennék. A nagy frissítés megjelenése után visszatérnek a szokásos kétheti tartalomfrissítési ütemtervhez.

A szeptember 28-án esedékes frissítéssel kapcsolatban nemrég egy datamine videó látott napvilágot. Ebben több érdekességre is utalást tesz a készítő, például Warband frissítés, Castle, Ancestral Weeapons...

 

Korábbi frissítések

 

Fractured Plane – korlátozott idejű esemény

Egy olyan helyen, mint a Sanctuary, még a legnagyobb lelki lelkierővel rendelkezők is elvesznek a Pokol által terjesztett könyörtelen sötétségben. Elméjük legmélyebb bugyraiban rekedtek – a Széttört Világba való belépés az egyetlen út előre.

A Fractured Plane egy új, korlátozott idejű esemény, ahol a játékosok létezésük feltáratlan birodalmába lépnek. Vár egy 15 szintes kihívás, amelyben a pokol legádázabb csatlósai élnek. Utazásod a széttört világban a szokásos felszerelésed, drágaköveid és képességeid nélkül kezdődik. Ehelyett egy előre kiválasztott skill-készletet kapsz a karakteredhez. A továbbjutáshoz kizárólag az eszedre, a talált felszerelésre és a démonhordákon keresztüli haladásból származó káoszérmékre (Chaos Coin) kell hagyatkoznod. A legjobb az egészben, hogy csak legendás felszerelés fog kiesni a Fractured Plane-ben, és a kapott tárgyak kiegészítik a kezdeti készségeket, így menet közben tudod elkészíteni a builded. Amikor az utazásod a Széttört Világban véget ér, az összes összegyűjtött felszerelés eltűnik.

A megszerzett káoszérmék is segítségedre lesznek – a Chaos Brokernél elköltve a Chaos Coin-okat új tárgyakra vagy Szerencseszilánkra (Shards of Fortune) válthatod. Ezek a szilánkok növelik a Fortune Rating-odat, és nagyobb esélyt adnak arra, hogy minden szinten jobb minőségű Legendary tárgyakat kapj a ládákból. Ha elég találékony vagy ahhoz, hogy feljuss a tizenötödik szintre anélkül, hogy ötször meghalnál, jutalmat kapsz. Az összes legendás tárgy közül, amivel találkoztál a küldetés során, válassz ki hatot, és ebből a hatból véletlenszerűen kapsz egyet, amelyet a széttört világból kivihetsz.

Fejlesztői megjegyzés: A Fractured Plane korlátozott idejű eseményt azért hoztuk létre, hogy meghívja a játékosokat olyan új készségek és legendás tárgyak kipróbálására, amelyeket általában nem használnak, miközben árnyalt, de kihívásokkal teli módot kínál az Immortal játékára. Lehetőséget akartunk biztosítani a játékosoknak, hogy a nulláról kezdjék, hogy lássák, milyen jól tudják játszani a karakterüket a körülményektől függetlenül.

 

Echo of the Immortal – ismétlődő esemény

A ravasz Árnyak és a példamutató Halhatatlan közötti közelgő összecsapás híre elárasztja Westmarchot. A hátsó sikátorban folytatott beszélgetésektől a Rakkis Plaza-n áthaladó eszmecserékig a Halhatatlanok ismert ereje visszhangzik az egész városban, de vajon az Árnyak bitorolhatják-e a hatalmat? Az Echo of the Immortal – egy korlátozott ideig tartó, de megismételhető játékmód – azon játékosok számára elérhető, akik legalább 40. szintűek, hogy bemutassák PvP-képességüket egy Challenge of the Immortal stílusú csatában.

Az Echo of the Immortal játékban 15 játékos mérkőzik meg egy véletlenszerűen kiválasztott játékossal, akit áthat a Halhatatlan ereje. Ha a játékosok csoportja győzedelmeskedik a Halhatatlan legyőzésében, a mérkőzés mindenki mindenki ellenivé válik és csak a legjobbak legjobbjai kaphatják meg a jutalmat és a dicsekedés jogát! Ha szeretnéd kipróbálni magad az Echo of the Immortal játékban, beszéljen a Battleground Captain NPC-vel Westmarchban.

 

Hungering Moon – ismétlődő esemény

A hold csillapíthatatlan éhsége továbbra is fennáll, és több vért követel… talán még a tiéd is! A hold igényeinek teljesítésével Moonslivers-t szerezhetsz, amiket Blessings-re válthatsz. Hét áldás megszerzése után elég jóindulatot fogsz szerezni a Holddal ahhoz, hogy ezeket véletlenszerű jutalomra cseréld. Kínálj elég áldást a Holdra, és még a kegyeiben is megajándékoz téged!

 

Spawn of Damnation - kozmetikai készlet

A Horadric Rend által felírt ősi könyvek arra utalnak, hogy páncélt lehet kovácsolni démonok húsából. Bár teljes mértékben védelmezőnek feltételezik, bizonytalanság övezi, hogy ez milyen hatással lehet a viselő elméjére. Vajon belőlük is egy újabb esztelen Spawn of Damnation lesz?

Lehet, hogy nem csapja be a pokol démonait, de ez az ördögi kinézet mégis üzenetet küld: közeledik a pusztulásuk. Ha démonbőrt szeretnél felvenni a következő összecsapásod előtt, a Spawn of Damnation kozmetikai készletet megvásárolhatod a játékon belüli boltban.

 

Egyéb frissítések

 

Többjátékos követelmény magasabb nehézségi fokozaton

  • Mostantól beléphetsz egy Dungeon-ba vagy Hidden Lair-be Hell II vagy nagyobb nehézségen akár két, három vagy négy játékossal. A Dungeon intenzitása továbbra is négy játékosra lesz hangolva.
  • Ha egy Dungeont vagy Hidden Lair-t négy játékossal teljesítesz, bónuszládát kapsz.

Fejlesztői megjegyzés: Azt a visszajelzést kaptuk, hogy a játékosok túlságosan korlátozónak találják a négyjátékos követelményt. Miközben azt akarjuk, hogy a Dungeon-ok eredendően közösségi élmények legyenek, azt is szeretnénk, hogy elérhetőek és kihívást jelentőek legyenek, így a követelményt legalább két játékosra csökkentjük. Az Immortalban azt szeretnénk elérni, hogy több játékos hozzáadása egy adott játéktevékenységhez mindig előny legyen az érintettek számára. Azáltal, hogy ezeknek a Dungeonoknak a nehézségi fokát úgy állítjuk be, hogy mindig négy játékosra legyenek hangolva, kiegészíti tervezési filozófiánkat.

 

Warband fejlesztések

  • A Codex küldetése, miszerint el kell indítani egy Warband Camp-et, a következőre módosult: Csatlakozz egy Warbandhez.
  • A Hero's Journey 10 Warband Chest beküldéses küldetését eltávolítottuk.

Fejlesztői megjegyzés: Ahogy a Warband-ek jövőjét tervezzük, szeretnénk biztosítani, hogy azok a játékosok, akik leiratkoznak a funkcióról, ne tekintsék őket jelentős akadálynak fejlődésük útjában. Könnyű, könnyen teljesíthető lépéseket szeretnénk, nem pedig olyan nehéz lépéseket, amelyek akadályokká válhatnak. A jövőben azt tervezzük, hogy olyan Warband tartalmakat hozunk létre, amelyek szórakoztató és kifizetődő élményeket nyújtanak, ösztönzőként egy kis baráti társasággal való játékra.

 

Osztályváltás javítása

Osztályváltás után most essence transzferre is lehetőség van a gear esetében.

 

Vault of the Immortal

A Raid the Vault esemény ideje két óráról egy órára rövidült.

 

Treasure Goblin fejlesztés

A kincses goblinoknak most lehetőségük van legendás tárgyakat dobni. Általában több zsákmányt is biztosítanak, ha kimúlnak.

 

Harminchat új legendás tárgy

Új fenyegető fegyverek és megerősített páncélok kerültek a játékba. A legendás tulajdonságok közül sok a tömegkontroll effektusok köré összpontosul. Minden osztály hat új elemet kapott, és ezáltal még többféle legendás toldalékot adhatsz a buildedhez.

 

Legendás Gem Lock funkció

A Legendary Gem eszköztippek mostantól zár gomb funkcióval is rendelkeznek. Ez megakadályozza, hogy a játékosok véletlenül elfogyasszák a drágakövet a frissítés során.

 

Kozmetikai Slot kiegészítés

Új Wing Slot került az Inventory Cosmetics felületre. A Resonance Wings felszerelése után az új ruhák beszerzése vagy viselése alapértelmezés szerint nem távolítja el a szárnyakat.

 

Lejárt események

 

Into the Dark Wood – korlátozott idejű esemény

Kevesen vannak a Sanctuaryban, akik eléggé képesek ellenállni a sötétségnek, és életüket kockáztatni a védtelenekért. De te, kalandor, arra áldoztad a napjaidat, hogy ritkítsd a pokol csatlósainak sorait, és belépj a biztonságba, ahol egykor minden remény elveszett. Az elesettek felnéznek rád, és ahhoz, hogy továbbra is szolgálhasd őket, el kell utaznod az ismeretlenbe, a Sötét Erdőbe.

Miközben napi Into the Dark Wood feladatokat hajtasz végre, különféle jutalmakban részesülsz hőstetteidért. Ha összegyűjtöd a megfelelő mennyiségű feladatot, akkor mérföldkőnek számító jutalmakat is nyerhetsz, például a Wreath of Blood portrékeretet.

Az esemény sajnos már véget ért és nem elérhető, de ehhez nagyon hasonló korlátozott idejű események folyamatosan lesznek a játékban más néven (pl: The Scorched Sea)

 

Hibajavítások

Valamennyi platformra vonatkozó hibajavítások listája ide kattintva tekinthető meg.

 

Köszönjük a Sanctuary biztonságát!
-A Diablo Immortal csapata

 

 

Forrás: Blizzard News / Blizzard News

Fordítás: CsZCsaba