Diablo Immortal: Jönnek a Pónik és megb*sznak mindenkit!

Diablo Immortal: Jönnek a Pónik és megb*sznak mindenkit!

Talán az utolsó mentőövet dobja a Blizzard a szép lassan kimúló fejőstehénjének, a Diablo Immortal mobiljátéknak. A mentőöv neve: szerverösszevonás. Igen, a játékosbázis apadása mostanra odáig jutott, hogy a döntéshozóknak is megütötte az ingerküszöbét. A nagy kérdés az az, hogy vajon nem késett-e picit a dolog.

A játék már a bejelentése óta közutálatnak örvend a sorozat rajongói körében és ezen az a tény csak tovább rontott, hogy a mechanikája masszív pénzköltésre épül. A mobiljátékosok viszont úgy tűnik, hogy kedvelik az Immortalt: mostanra 300 millió dollár bevételt „dobtak” össze a Blizzardnak és még az Asus is kedveskedett nekik a Rog Phone 6 Diablo Immortal Edition piacra dobásával. A bálnák tejelnek tehát szépen, a többiek meg… nos a többiek tömegesen offolnak és ezen az a tény sem változtat, hogy a játékot jelölték időközben a The Game Awards Mobile Game of the Year díjra is.
Ebben a helyzetben ért minket a szerveregyesítés híre. Előbb az ázsiai és az amerikai régiókban, aztán befutott az információ az európai szerverekről is. A legtöbb magyart (a Hungarian Heroes tagjait is ide értve) a The Void szerver sorsa érdekli nyilvánvalóan. A játékosok által kapott üzenet magyar fordítása a következő:

 

Szerveregyesítés bejelentése

Örömmel tudatjuk, hogy a szerveredet egy másikkal tervezzük egyesíteni! A szerveregyesítések lehetővé teszik, hogy a különböző szerverekről érkező játékosok együtt játsszanak, és robusztusabb szerverélményt tapasztaljanak meg.
Az egyesítés ideje: A szerveregyesítésre 2022. november 23-án kerül sor az ütemezett karbantartás során.
Egyesítendő szerverek: The Butcher, Stone of Jordan, The Void, Cathedral of Light

 

Szerveregyesítési esemény

A szerveregyesítés befejezése után megkezdődik a korlátozott ideig tartó, "The Festival of Dawn" esemény – vegyél részt benne, hogy nagyszerű jutalmakat szerezz!

 

Szerver összevonás áttekintése

 • A szerveregyesítés befejezése után lehet bejelentkezni a szerverre.
 • A karakterekhez való bejelentkezés folyamata változatlan marad. Ugyanarra a szerverre kell bejelentkezni, mint eddig. Karakter nem lesz törölve.
 • Az összevont szerverek Paragon szintje, hozzá lesz igazítva, a csoportban lévő legmagasabb Paragonnal rendelkező szerver szintjéhez.
 • Ha az összevonás során lesz ugyanolyan nevű karakter, warband vagy klán, akkor a nevükhöz automatikusan hozzá adódik egy szám. Ezek ingyenesen nevet változtathatnak.
 • Az Empowered Battle Pass közös lesz az összevont szervereken, de az egyéni Battle Pass folyamat megmarad minden karakternek.
 • A karaktered megtartja az összes tárgyát és felszerelését.
 • A karakterednek megmarad a barátlistája.
 • A karaktered marad az eddigi klánban és warband-ban.
 • A BG pontszámod és rangod megmarad.
 • A ranglistákon új rangsor lesz az egyesítés után.
 • A piacon minden tranzakció megmarad. A piacon lévő összes termék ajánlott ára az egyesített szerverek átlaga lesz.
 • A Challenge Rift first clear eredmények megmaradnak.
 • Az összevont szerverek közül a legnagyobb dominanciával rendelkező Immortal lesz az új Immortál. Az összes többi Immortál visszakerül Adventure rangba, és megfelelő kompenzációt kap.
 • Az eddigi Immortálok továbbra is maradnak a Wall of Honor-on.
 • A Shadow-ok és Adventurer-ek megtartják az előrehaladásukat az összevont szerveren.
 • A Shadow War és a Rite of Exile a szerverösszevonás hetében szünetel, hogy a játékosoknak legyen ideje alkalmazkodni.

Eddig a közlemény, most pedig lássuk, amire mindenki kíváncsi: kinek a legnagyobb a f… dominanciája az összevont szerveren!

 

The Void:

Jelenleg a szerver történetének legerősebb szövetsége uralkodik (az egyik résztvevő a HH klánja), eddig kétszer tudtak címet védeni és 4 hét után Gold I dominanciában vannak (a szerver korábbi Immortaljai Silver IV rangig jutottak):

 

The Butcher:

A jelenlegi Immortalok pechjükre csak 2 hete uralkodnak, esélyük sem volt erős dominanciába kerülni, jelenleg Silver III-ban vannak (a korábbiak Gold I, illetve Iron III rangig jutottak):

 

Stone of Jordan:

Minden idők legpechesebb immortaljai uralkodnak jelenleg. Egészen pontosan 1 hete vannak hatalmon, Iron I-ben járnak éppen (a szerver korábbi immortaljai Gold II, illetve Gold IV dominanciáig jutottak):

 

Cathedral of Light:

És akkor íme a feketeleves! A szervert teljes egészében a Pónik uralják. Ez egy olyan bálnákból álló szövetség, amely a négy szerver közül a legerősebb uralkodást produkálta és balszerencsénkre ez éppen a mostani: Gold III-ban vannak és 6 hét után megint nyerni tudtak a Rite of Exile-on (a korábbi immortalok Silver II, illetve szintén a Pónik Gold III-ig jutottak):

 

Összegezve: A mellékelt képek és a beszerzett további infók alapján a „Ponies are back!” szövetség lesz az egyesített szerver immortálja, de az is látszik elég szépen, hogy rajtuk kívül is vannak bálnák szépszámmal. Figyelembe véve a f2p játékosok elvándorlását, nagy a veszélye annak, hogy a top10 shadow klánok közé nem igazán fog tudni bekerülni olyan, amelyikben nincsenek fizetős tagok. Mivel a szerverösszevonás szükséges volt a teljes összeomlás megakadályozásához, így nincs más választás, el kell fogadni, hogy a végjátékhoz vastag bankkártya fog kelleni. Ahogy az egyik tagunk kommentálta a helyzetet: bálnák a bálnák ellen.

Azt a kérdést már csak félve merjük feltenni, hogy mi lesz ha a bálnák nem egymás ellen, hanem egymás mellett állnak ki és lesz 7-8 klánjuk?