Diablo Immortal: Ajándékot és pecabotot kapnak a játékosok!

Debütál a horgászat a Diablo mobiljátékában, a (megmaradt) játékosok kitartását honorálja a Blizzard

Diablo Immortal: Ajándékot és pecabotot kapnak a játékosok!

Sanctuary már sokkal nagyobb biztonságban van a hőstetteidnek köszönhetően. Eközben növelhetted a rendelkezésre álló Stash-területed, kipróbálhattad a Path of Blood fejlesztéseit, és megszabadíthattad Bilefen lakóit a démoni megszállók csapásától a Perils of the Fen eseményen.

Az elmúlt 4 hónapban a Diablo Immortal elnyerte a Pocket Gamer Awards legjobb mobil RPG díjat, és a Google Play, az Apple Store Awards, a The Game Awards és a DICE Awards jelöléseket is kapott. Csak a hozzád hasonló játékosoknak köszönhetjük ezeket a mérföldköveket, ezért február 20- án minden Diablo Immortal játékosnak egy különleges jutalomcsomagot küldünk játékon belüli e-mailben, hogy kifejezzük elismerésünket. 3 legendás címerből, 1 véletlenszerű szettitemből, 1 véletlenszerű legendás tárgyból és 6 normál drágakőből áll.

A szerverek karbantartása február 21-én 16:00 és 18:00 óra között kezdődik Óceánia, Kína, Kelet-Ázsia, Délkelet-Ázsia és Európa szerverein, február 22-én pedig 12:00 és 2:00 óra között az amerikai kontinensen lévő szervereken.

 

FUNKCIÓFRISSÍTÉSEK

36 új legendás tárgy

Rune System újratervezés

Egyszerűsítjük a rúnák működését azáltal, hogy egyszerűsítjük az általános élményt, és több felhasználási lehetőséget biztosítunk a rúnáknak. A Rare és a Legendary Creststől kapott rúnák is átszervezésre kerülnek. A Crestek többé nem dobják az Ati rúnákat vagy a sokféle normal és mágikus rúnát. Ehelyett a Rare Crests 4 Ast rúnát, a Legendary Crests pedig 1 Ast rúnát dob.

Az Ast rúna felhasználható Bound Legendary Drágakövek készítésére a Seril the Apprentice Jewelernél, csakúgy, mint jelenleg, de most eltávolítottuk a Bound Legendary Drágakövek megalkotásával kapcsolatos Fading Ember költséget is.

A Fading Embers mostantól közvetlenül a Serilnél használható véletlenszerű, kötetlen legendás drágakövek készítésére. Ezeket a drágaköveket eladhatod a Wynton's Grand Marketen, vagy vásárolhatsz rajta az Ast rúnát.

Az Apprentice Jewellers mostantól az összes Legendary Gem-igényét egy helyen találja meg. Többé nem kell a rúnákat legendás drágakövekké alakítani. A Bound és Unbound Legendary drágakövek elkészítésének költségei is megváltoznak. Seril több új átváltási funkcióval is rendelkezik, amelyek célja a régi rúnák újakra való átváltása.

Új normál drágakő tulajdonság

A Normal Gemek mostantól rendelkeznek egy új tulajdonsággal, Refinement néven , amely növeli annak a berendezésnek az alapststjait, amelybe a Normal Gem be van foglalva. A finomításból származó növekedés egy fix százalék, amely a normál drágakő rangján alapul, és fix százalékon skálázódik, ahogy a normál drágakő növekszik, legfeljebb a 10. helyezésig.

Normál Gem Drop frissítés

A Hidden Lair spawn aránya mostantól dinamikusan skálázódik a szerverpopulációval. A legtöbb szerveren ennek ugyanannyi vagy több rejtett üreg nyitását kell eredményeznie egy nap alatt. Mostantól akár 9 kötött normál gyöngyszemet is gyűjthetsz a feladatokból és 9 kötetlen normál drágakövet a Hidden Lair Guardians-tól.

Essence átviteli és extrakciós fejlesztések

Mostantól minden biztonságos zónában lesz egy Essence Transfer kereskedő. A kereskedő menüjében is végrehajtható több Legendary tétel egyidejű kinyerése.

Combat Globe Changes

A Frenzied és Charged Core combat Globe-ok, amelyek korábban csak a Cyrangar védelme alatt estek, most a Diablo Immortal bármely harcterén kieshetnek.

  • Frenzied Globe: 10 másodpercre 100%-ra növeli a kritikus találati esélyt.
  • Charged Core: Azonnal használhatóvá teszi az Ultimate-et.

 

ÚJ TEVÉKENYSÉG: HORGÁSZAT

Tedd félre a fegyveredet, fáradt kalandor, elég démont öltél már! Nyugodt, új időtöltés áll rendelkezésére – itt az ideje horgászni!
A 43. szinttől kezdve Bilefen ártalmas mocsaraira utazhatsz, hogy elkezdhesd a The Greatest Patime küldetést. Ez a küldetés elindít téged azon az úton, hogy a Sanctuary legjobb horgászává válj, és ami a legfontosabb, horgászbotot biztosít.

Válaszd ki a helyed, és vesd ki a hálód!

Ha befejezted a bevezető küldetést, halaszthatatlanul elkezdheted a Sanctuary víz alatti lakóinak üldözését. Három zóna van, ahol horgászni lehet: Ashwold temető, Bilefen és a Frozen Tundra (ezeket a helyeket a zónatérképen egy hal ikon jelzi). A horgászterületek biztonságos zónák, és nem támadhatnak meg szörnyek azokon belül. Horgászni csak a kijelölt horgászhelyen lehet.

Mielőtt bármilyen halat megpróbálsz kifogni, érdemes felkeresned egy halászt, aki szintén a Biztonságos zónán belül lesz, hogy csalit vásároljon. Minden horgászati kísérlet egy darab csalit fogyaszt el. Korlátlan mennyiségben vásárolhatsz csalit a Fisher-től, és egyszerre 99 darabot tárolhatsz.
Itt az ideje, hogy összekeverjük a halakat! A Skill gombok melletti bot ikonra koppintva vagy rákattintva konkrétan kiválaszthatod, hogy a horgászhelyen belül hol dobja ki a zsinórt. A gomb elengedése után egy időzítő jelenik meg a képernyő tetején, fehér, kék és arany színű hal ikonokkal.

Miközben a bobber a víz között pihen, a halak időnként rágcsálják, és észre fogod venni, hogy az időzítő lassan kezd megtelni, és elhalad a fent említett három hal ikon mellett. Ha úgy döntesz, hogy feltekersz egy fogást, az teljesen rajtad múlik, de minél tovább hagyod, hogy a bobder a vízben üljön, annál nagyobb a valószínűsége, hogy ritkább halfajtát fogsz ki. Ügyelj arra, hogy ha az időzítő megtelik, a hal nyugtalanná válik és eltűnik. Minden kifogott hal közvetlenül az Imvemtoryba kerül.

Reel and Deal

Miután feltekertél egy marék halat, menj vissza a legközelebbi Fisherhez, hogy a nehezen kifogott halaidat jutalomra cseréld. A halaknak öt kategóriája van : gyakori, nem gyakori, ritka, legendás és mitikus, mindegyiket a halak különböző színe jelöli az Inventoryban. Minél ritkább a hal, annál nagyobb jutalmakra cserélheted a fogást, például véletlenszerű ritkaságokra és a horgászbot esztétikai elemeire.

Töltsd ki a horgásznaplót!

A Sanctuary vízi útjain 40 egyedi halfaj él. Mindegyik fajnak van egy kedvelt élőhelye, és csak ott lehet fogni. A Bestiary Horgásznapló részben minden halfajhoz tartozik egy bejegyzés, amely felsorolja a kedvenc élőhelyüket, valamint a kifogott számot, az általad kifogott legnagyobb súlyt és a szerveren kifogott legnagyobb súlyt. Emellett Angler's Log jutalmak is járnak az elhivatott kalandokért, amelyeket egyedi halfajok kifogásával gyűjthetsz össze.

Fejlesztői megjegyzés: Mivel a Diablo Immortal egy MMORPG, egyedülálló lehetőségünk van arra, hogy egy új feladaton keresztül fedezzük fel a Sanctuary világát. A horgászat az első lépésünk afelé, hogy olyan magával ragadó, világra épülő élményeket hozzunk létre, amelyek harcmentes játékmenetet biztosítanak közösségi élménnyel. Célunk az volt, hogy pihentető tevékenységet biztosítsunk azoknak a játékosoknak, akik elérték személyes karaktererő-céljaikat aznap, de még nem állnak készen a kijelentkezésre.

 

TEVÉKENYSÉGÜTEMEZŐ ÉS NAPTÁR

Mivel Sanctuary folyamatosan fejlődik, nehézkes lehet nyomon követni az összes elérhető tevékenységet nap mint nap. Annak érdekében, hogy a játékosok gyorsan bepillantást nyerhessenek a számukra elérhető tevékenységekbe, és jobban összehangolódhassanak klánjukkal és warbandjükkel, hozzáadunk egy Tevékenységütemezőt és Naptárt a Codexhez.

Az Activity Scheduler az egyéni tevékenységek listája, amelyeket a klánod és a warbandod tagjai ütemeztek. Ezen a felületen regisztrálhatsz tevékenységekre, vagy ütemezheted be saját tevékenységeid. Amikor elérkezik a tevékenység megkezdésének ideje, megjelenik egy gomb is, amellyel gyorsan csoportot hozhatsz létre azokkal, akik feliratkoztak.

A Tevékenységi naptár tartalmazza a Sanctuary összes tervezett tevékenységének listáját, azok kezdési időpontját, és a jutalmakat, amelyeket ezek elvégzésével kaphatsz. Tartalmaz továbbá minden egyéni tevékenységet, amelyre a Warbanddal vagy a Klánnal feliratkoztál a tevékenységütemezőben.

Miután a február 22-re tervezett karbantartás véget ér, és ezek a funkciók életbe lépnek.

 

SZERVEREGYESÍTÉS: HARMADIK HULLÁM

A Diablo Immortal február 22-én, szerveridő szerint hajnali 2:00-kor tervezett karbantartását követően a kelet-ázsiai és délkelet-ázsiai régiókra vonatkozó szerverösszevonások mindenki számára elérhetők lesznek.
A szerveregyesítés működésével kapcsolatos további információkért tekintsd meg korábbi blogunkat, ahol bejelentettük a szerveregyesítések első hullámát.

 

HUNGERING MOON KORLÁTOZOTT IDEJŰ ESEMÉNY

A holdfényes ösvény ismét készen áll a bejárásra. A játékosok naponta legfeljebb három feladatot hajthatnak végre március 2-tól 3:00-tól március 6-ig, szerveridő szerint 2:59-ig . A feladatok elvégzésével Astrolabe Erőre teszel szert – az erőt felhasználhatja a Blessing of Magic vagy a Blessing of Might , amelyek mindegyike egyedi előnyökkel jár, az Astrolabe-ból. Használd az áldásokat, hogy Holdszilánkokat szerezz, amelyeket becserélhetsz holdbéli jutalmakra.

Találkozunk a Sanctuaryban!
-A Diablo Immortal csapata

 

Forrás: Blizzard News
Magyar változat: CsZCsaba