Diablo IV: Gőzerővel robog a hypevonat, felfedezték a hatodik karakterosztályt?

Diablo IV: Gőzerővel robog a hypevonat, felfedezték a hatodik karakterosztályt?

Egyre jobban elhatalmasodik a világon a Diablo-őrület, ahogy közeledünk a The Game Awards december 8-i időpontjához. Ez az az esemény, amelyet sokan az igazság pillanatának tartanak és arra számítanak, hogy végre megtudhatjuk a Diablo IV megjelenési dátumát. Egyre több jel utal arra, hogy nem alaptalan az optimizmus.

Kezdődött az egész azzal, hogy az XBoxEra Podcastban megszellőztették a játék áprilisi megjelenésének lehetőségét, aztán ezt a „hírt” egy Jez Corden nevű újságíró a Windows Centralban egy terjedelmes cikkben belsős forrásokra utalva kvázi-megerősítette.

A legújabb hypehullámot pedig maga a Blizzard indította el azzal, hogy publikáltak a hivatalos oldalukon egy videót, amely Lilith eljövetelére utal a rajongók szerint. Megváltoztatták továbbá az oldal profilképét és borítóját és egy Zakarum-jelvényes alakra, aki Inarius arkangyallal köthető össze.

Ahogy az lenni szokott, senki sem akar kimaradni a tutiból (mi sem – a szerk.). Sorra születnek a cikkek, a különböző teóriák és az sem segíti a tisztánlátást, hogy az ázsiai és orosz „kiválasztottak” gyakorlatilag szétszivárogtatták a D4 Closed Endgame Beta tesztjét.

Az Insider Gaming legfrissebb információi szerint több mint 100 újságírónak lehetősége nyílik belátni a kulisszák mögé és egy megfelelő időpontban tesztelhetik a játékot. Úgy gondolják, hogy december 7-én megszűnik az esemény embargója és a közönség is megismerheti a gyakorlati benyomásokat.

Ők is úgy tudják, hogy valószínűleg a játék megjelenési dátumát jelentik majd be a The Game Awardson. Az év elején kiszivárgott az Activision Blizzard berkeiből egy belső dokumentum, amelyből kiderült, hogy az előrendeléseket is az eseményen teszik majd elérhetővé, így szinte biztosra vehető a bejentés.

Szintén friss információ, hogy a játék Kívánságlistára tehetővé vált a PlayStation Store-ban, az Insider Gaming szerint ez a tény is a Diablo 4 nyílt bétaverziójára utalhat.

Ha pedig mindez nem lenne elég, 5 év után azt is megtudtuk, hogy a játék fejlesztése a „We Love Dogs” kódnéven futott.

Mondhatnánk, hogy minden szép és jó, számolgatjuk, hogy mennyit kell még aludnunk december 8-ig, de nem, nem dőlhetünk hátra, mert mindig van valaki aki ilyenkor megszólal és eloszlatja a rózsaszín felhőket a fejünk felől. Így van ez most is természetesen: az egész cunamit elindító Jez Corden a Twitteren „pontosította” a cikkében leírtakat és most már az áprilisi megjelenés kapcsán egy 8 hetes intervallumot emleget, meg azt, hogy a rendelkezésére álló dokumentumok lehet, hogy „elavultak” és egyébként sem 100%-ig biztos az egész.

És ekkor jött Rhykker és ledobta az atomot!

A neves tartalomkészítő ugyanis megszellőztette, hogy egy hivatalos márkaboltban rövid ideig fellelhető poszter egy új, angyali karakterosztályra utalhat. A posztert nem ő fedezte fel, csak híressé tette és miután szétterjedt a Redditen, a különböző rajongói csoportokban máris megindult a találgatás egy amazon-paladin kombó kapcsán. Erősíti a tézist az a tény, hogy miután a kép felrobbantotta az internetet, a márkaboltól szinte azonnal eltávolították.

Íme a kérdéses kép:

Ez pedig egy hivatalos, korábbi változat, amikor még három karakterosztály volt:

A találgatások valami paladin-szerű osztályra utalnak, annak ellenére, hogy Rhykker videójában valamiféle halandóvá vált angyali karakterről esik szó:

 

 

Forrás: Insider Gaming / Youtube