Set Dungeon

Az adott szettre szabott, speciális feladatokat tartalmazó küldetés. Inkább gondolkodni kell ezeken a küldetéseken, mint eszetlenül hentelni. Nem egetverő fontos dolog ezeket megcsinálni, de nagyon jó rewardokat lehet szerezni

Set Dungeon

Minden karakternek (barbár, dh, wd, monk, crusader, wizard, necromancer) négy fő settje van. Minden szettnek van egy adott küldetése. Ez az adott szettre szabott, annak tulajdonságait kihazsnáló, speciális feladatokat tartalmazó küldetés. Inkább gondolkodni kell ezeken a küldetéseken, mint eszetlenül hentelni. Nem egetverően fontos dolog ezeket megcsinálni, de nagyon jó rewardokat lehet szerezni. Folyamatosan kapjuk a karakterekhez az ötödik szettet, de ezeknek a szetteknek nincs (még) külön dungeonjuk.

Minden szett esetében két fő kritériuma van a küldetésnek. Ezek minden karakter, illetve szett esetében különbözőek.

  • Amennyiben a 2 fő kritérium teljesül, és x mennyiségű mobot(szörnyet) kiírtottunk, persze mind ezt időn belül akkor a set dungeon teljesül.
  • Ha mind a 2 fő kritérium teljesül, és az összes mobot(szörnyet) kiírtottunk,persze mind ezt időn belül akkor a set dungeon mastery fokon teljesül.

Rewardok

1. Pennant

Amennyiben nem master fokon teljesítettük egy adott karakter mind a 4 setjének a set dungeonját akkor az utolsó teljesítése után kapunk egy zászlót (class pennant), amit a karakter hátára tudunk operálni, ha mind a 4 set dungeont master fokon csináljuk meg akkor egy kicsit szebben mutató zászlót kapunk (mastery pennant).

2. Wing

Sokan szép nagy szárnyakkal rohangálnak már. Ezeket szintén set dungeonok teljesítésével tudjuk megszerezni. Ha mind a 6 karakterosztály (a necromancer nem számít ide) összes set dungeonját teljesítjük, kapunk 1 zöld angyal-szárnyat (Wings Of Dedicated), ha mindezt mastery fokon, abban az esetben tetszetősebb sárkány-szárnyat kapunk (Wings of Mastery).

3. Banner

Ha mind a 28 set dungeont megcsináljuk (tehát a necromanceréit is), besorolástól függetlenül a zászlónkra (banner) egy új jelvényt (Sigil) kapuk.

Általános Információk

A "Set Dungeon" rovatban megtalálhatjátok szettekre bontva a pontos feladatokat, tippeket a teljesítéshez, és azokat az itemeket, amelyek a teljes seteken kívül szükségesek, hogy meg tudjátok csinálni a feladatokat. Minden esetben kötelező, hogy meglegyen a teljes, 6-os szettbónusz. Ezt viszont elérhetitek akár 5 darab set + Ring of Royal Grandeur ("set csökkentő" gyűrű Act1 Bounty zsákból) segítségével is. 7 darabos setnél szintén elég a 6-os bónusz.

A set dungeon cikkek feltöltése folyamatos, de lassan készül a tartalom. Az a célunk, hogy minden cikkben legyen egy videó, egy map a dungeonról és egy link, ahol az optimális öltözék, skillek, gemek, illetve kockába való itemek is megtalálhatók. Ezek a soloban történő teljesítésre vonatkoznak majd. A skilleket másoljátok le onnan, és ha megvannak azok az itemek, amiket láttok, használhatjátok azokat. Ha nincsenek sem kell pánikba esni, általában egy-két fajta kiegészítő tárgy kell kötelezően minden dungeon-höz. Ezekhez rare (sárga) itemeket kockában upgradelve juthattok hozzá a legegyszerűbben.

A set dungeonok helyét a "Tome of Set Dungeons" nevű könyből tudhatátok meg, amely a Leoric's Manor Royal Quarter részében található. Mivel azonban a set dungeonok helye fix, így a cikk alján található videóból minden helyszín kiderül.

Segítő

Akik már jártak dungeon-ben szembesülhettek vele, hogy teljesítésük Mastery szinten, azaz minden feladat megcsinálása nem egyszerű feladat. Ezek közül is az "ölj meg minden monstert a dungeonben" komoly fejtörést tud okozni a specifikus feladatok teljesítése közben.

Nem kell megijedni, ugyanis lehet segítő személyt magatokkal vinni, aki gondoskodik a szörnyek megöléséről, így nektek csak a feladatokra kell koncentrálni. Persze ha teljesülnek a feladatok csak a behívónak adja meg a játék, a segítőknek nem. Fontos hogy a segítőre nem vonatkoznak a set dungeon kritériumai, kivéve ha meghal! Vagyis a segítő ő nem csinálhatja fő feladatokat helyettetek, akkor sem, ha ugyanabban a setben van, mint ti. Gyilkolni segíthet, de meghalnia nem szabad.

Segítőnek szinte bármilyen karakter alkalmas, a lényeg hogy gyorsan mozogjan ésgyorsan tudjon ölni T10 szinten (minden dungeon nehézsége kb. T6 szintre van kalibrálva, szóval villámgyorsan tudnak majd takarítani utánatok). A legjobban bevált segítő karakterek: wand of woh wizard, demon hunter, leap barbár etc....a lényeg, hogy semmiképp se petes karakterek legyenek, mert azok megzavarhatják a feladatok teljesítését.

A segítők feladata a takarítás, és az, hogy eközben ne zavarják a feladatokat teljesítőt. Épp ezért javasolt, olyan távolságot tartaniuk a társuktól, hogy a térképen ne lássa egymást a két karakter. Figyelni kell a mini térképet is, vannak olyan küldetések, ahol a feladatokat teljesítőnek össze kell szedni maga köré 20-30 ellenfelet is, és a tömegben használni valamilyen skillt. Eközben nem szerencsés, ha berongyoltok a nehezen összeszedett tömeg közepébe és azelőtt megölitek őket, hogy a másik teljesítette volna a feladatot.

Így, 2 fős csapatban általában hamar elkészülnek a feladatok, és utána a segítő dolga, hogy villámgyorsan megöljön mindenkit a térképen.

Az összes Set Dungeonról készült egy szájbarágós (angol nyelvű) videósorozat, ide kattintva megnézhetők a videók:


 

A Diablo Set Dungeonok MAGYARUL:

Barbár:

Monk: