Új céget alapítottak a Blizzard egykori vezetői

Rögtön be is jelentették két játékfejlesztő stúdió beindítását

Új céget alapítottak a Blizzard egykori vezetői

A Blizzard korábbi vezetői nemrég jelentették be egy új játékfejlesztő cég, a Dreamhaven beindítását. Bejelentették két új stúdió, a Moonshot Games és a Secret Door elindítását is. A céget Mike Morhaime vezeti, aki ismert arról, hogy a Blizzard entertainment egyik alapítója, és hosszú ideig a cég elnöke volt. Morhaime mellett olyan Blizzard-veteránok csatlakoznak a csapathoz, mint Dustin Browder. További figyelemre méltó nevek: Jason Chayes, Ben Thompson, Chris Sigaty, Alan Dabiri és Eric Dodds.

A Moonshot Games-t Jason Chayes, Ben Thompson és Dustin Browder vezeti, míg a Secret Door-ot Chris Sigaty, Alan Dabiri és Eric Dodds vezeti. Ez hatalmas hír a Blizzard rajongói számára, mivel ezek a fejlesztők immár szabadon elkészíthetik azokat a játékokat, amelyeket el akarnak készíteni. Úgy gondolják, hogy e fejlesztők nagyobb része az Activision felvásárlása és a vállalatra gyakorolt befolyása után hagyta el a Blizzardot.

Mike Morhaime a következőket mondta:

"Örülök, hogy ilyen tehetséges emberekkel állhatok össze, akiknek nagyon fontosak a játékok és közösségeik" - mondta a Dreamhaven vezérigazgatója. „Mindig hittem a játékok erejében, amely összehozza az embereket háttértől és a határoktól függetlenül. A Dreamhaven-nel várjuk, hogy új élményeket teremthessünk és megoszthassunk mindenütt a játékosokkal. "

Ezenkívül a nyilatkozat eredeti játékélmények létrehozásáról szól, amelyek elősegítik az értelmes kapcsolatokat a játékosok között. Ezt Morhaime már korábban is elmondta a World of Warcraft létrehozásakor.

Jelenleg nem világos, hogy milyen típusú játékokat fognak gyártani a vállalatok, de mivel minden igazgató Blizzard háttérrel rendelkezik, feltételezhetjük, hogy valamiféle RPG is készülni fog.

 

Forrás: Battlechat / Dreamhaven