Diablo IV: A végjáték végjátéka

A BlizzCon Diablo IV-es fejlesztői beszélgetésén lehullt lepel arról, hogy mit tervez a Blizzard lvl 100 felett. Azóta eltelt pár nap és szivárog az infó rendesen...

Diablo IV: A végjáték végjátéka

Sanctuary hívogat téged, vándor. A BlizzCon 2023-on Brent Gibson társ-játékigazgató, Tiffany Wat gyártási igazgató, Kalyeigh Calder vezető játékproducer, Joe Shely játékigazgató és Adam Fletcher közösségi igazgató ízelítőt adott a Diablo IV jövőjéről. A Campfire Chat vége felé a csapat válaszolt a közösség kérdéseire, amelyeket a BlizzConon és távolabbi játékosoktól gyűjtöttek össze. A fejlesztői beszélgetés teljes egészében megtekinthető a cikk végén található videóban, de D'artagnan, a HH Diablo IV-es szekciójának a vezetője készített egy magyar nyelvű videót is:

 

A Diablo IV első kiegészítője: Vessel of Hatred


Nahantu fenyegető folyami kapui

A Diablo II óta először térhetnek vissza a játékosok Nahantu földjére. A Vessel of Hatred, a Diablo IV első kiegészítője ott folytatódik, ahol legutóbb abbahagytuk a fő történetet. Nahantu dzsungelének mélyére ereszkedve Neyrelle azzal küzd, hogy uralja a talán legrosszabb útitársat: az egyik főgonoszt: Mephistot.

 

Unique Malignant gyűrűk

Bár sokan megpróbálták elfojtani és begyógyítani a pestis által okozott sebeket... a rontásnak megvan az a természete, hogy terjed. Öt, a Season of the Malignant népszerű képességein alapuló Malignant gyűrű érkezett a november 7-i 1.2.2 verziószámú frissítéssel és ezek azonnal elérhetőek a Seasonal és az Eternal birodalomban is. További részleteket a Patch Notes-ban találsz.


Unique Malignant gyűrűk a Rogue és a Sorcerer számára


Unique Malignant gyűrűk a Barbarian, a Druid és a Necromancer számára

 

Enchant változások

A Season of Blood során (a közösség visszajelzéseinek megfelelően) az Occultist mostantól megjeleníti, hogy a kiválasztott tárgy enchantolása előtt milyen lehetséges affixek állnak rendelkezésre. Az enchant költségeinek korábbi változásaival együtt ez segíteni fogja a játékosokat abban, hogy optimalizálják tárgyaikat a végjátékban.

 

The Abattoir of Zir


Véres kihívás vár a the Abattoir of Zir event során

A bátor vándorok a Season of Blood utolsó heteiben kimerítő próbatételnek vethetik alá magukat a Zir vágóhídján a The Abattoir of Zir esemény során. December 5. és január 23. között, miután befejezted a Szezonális utazás utolsó szintjét, lépj be a Visceral Channel-be, hogy a végső határig feszítsd vámpírerődet ezzel a Szezonális eseménnyel. A Zir vágóhídja egy végső kihívás, ajánlott, hogy csak a legjobb buildjeidet és a 100. szintű, erejük csúcsán lévő karaktereidet használd. Ne feledd, hogy a Zir vágóhídján szerzett jutalmak a Season of Blood végéig tartanak.

A The Abattoir of Zir egy új szezonális esemény a Diablo IV-ben a Season of Blood-hoz. Ez az esemény a játék következő jelentős tartalomfrissítésével, a Patch 1.2.3-mal fog megjelenni a tervek szerint december 5-én, kedden.

Minden részletet még nem ismerünk az eseményről, de az alábbiakban összefoglaljuk, mit tudtunk eddig Zir vágóhídjáról.

A The Abattoir of Zir egy végjáték-kazamata esemény és hasonlóan működik, mint a Greater Rift a Diablo III-ban. A játékosoknak 10 percük van arra, hogy megöljenek annyi ellenséget, hogy kitöltsék a folyamatjelző sávot, és spawnoljon egy Boss. Ha megölöd ezt a főnököt az időzítő lejárta előtt, akkor az esemény befejeződik.

Az event 25 nehézségi szinten teljesíthető. Az esemény megkezdéséhez a játékosoknak egy Bloodforged Sigilt kell készíteniük az Occultist-nál, hasonlóan a Nightmare Dungeon-ok elindításához használt Sigilekhez.

A játékosok egy Tier 1 Bloodforged Sigilt készíthetnek az Occultist-nál, miután befejezték a Season Journey-t. A The Abattoir of Zir aktuális szintjének befejezése lehetővé teszi a játékosoknak, hogy készítsenek egy Sigilt a következő nehézséghez. A Bloodforged Sigil használatával egy vérportál nyílik meg Ked Barduban, Dry Steppesben, amely hozzáférést biztosít a vágóhídhoz.

A The Abattoir os Zir várhatóan hasonló jutalmakat fog nyújtani, mint a Diablo 3-ban szereplő Greater Rift-ek, a Bossok aranyat, felszerelést és materialokat droppolnak. A legizgalmasabb jutalom egy új, rendkívül erős Paragon Glyph: a Tears of Blood.

Ezt a Glyph-et 21 helyett 200-ra lehet szintezni, és jelentős mértékben növeli a teljes sebzést. A Tears of Blood 4-es Glyph Sugárral kezdődik, amely ezután 5-re növelhető a szint emelkedésével. A Tears of Blood a Glyph Radiuson belüli ritka csomópontokat is felerősíti, így néhány Paragon táblánál kivételesen nagy buffot jelent majd.

A The Abattoir of Zir feloldásához a játékosoknak teljesíteniük kell (complete) a Season Journey mind a hét fejezetét. Bár a Season of Blood néhány fejezetét lényegesen nehezebb befejezni, mint a Season of the Malignant-ban látottakat, még mindig bőven van idő megcsinálni ezeket az esemény kezdete előtt.

Ez a szezonális esemény az 1.2.3 javítás kiadásával kezdődik, december 5-én és január 23-ig, a 2. évad végéig tart. Bár az Abattoir of Zir csak egy szezonális esemény, amely tematikusan kapcsolódik a Season of Bloodhoz, valószínűnek tűnik, hogy ez az ideiglenes, Greater Rift által inspirált kiegészítés a Diablo 4 endgame tartalmához hasonló szezonális tematikájú eseményeket eredményez majd a jövőben, ha sikeres lesz, esetleg állandó rendszerként.

 

Midwinter Blight – Hűvös fellegek Sanctuary felett


A Frigid Husk-ok ellepik Fractured Peaks-et, zord tisztelgésként a Red Cloaked Horror előtt

Az ártalmas lények célja, hogy megzavarják Fractured Peaks lakóinak örömét. December 12. és január 2. között öld meg az elátkozott ördögöket, és légy éber, ha idő előtt meglátogatná a zónát a vörösköpenyes rémség (Red Cloaked Horror). Állítsd helyre a Télközepe zónáját és óvd meg az ünnepi hangulatot!

A Blizzard megosztott néhány részletet a közelgő Midwinter Blight ünnepi eseményről, amely december 12-én indul. A BlizzConon, a Diablo IV Campfire Chat panel során megtudtuk, hogy a játékosok olyan event-exkluzív kozmetikai jutalmakat gyűjthetnek majd, mint a fegyverek skinjei vagy a hátizsákok!

A Blizzard megmutatta az esemény játékmenetét is, hogy a játékosok képet kapjanak arról, mire számíthatnak a Midwinter Blight esemény során. Lényegében a játékosoknak le kell majd győzniük a vörös köpenyes horrort és annak kecskeember kegyenceit. Íme néhány jutalom:

 

Heti ranglisták: The Gauntlet

A Diablo 3-ban van egy végjáték funkció, a Challenge Rift. A Challenge Rift olyan heti tevékenység, ahol a játékos egy előre meghatározott dungeonba megy be egy megadott karakterrel, amelyet pontosan egy osztályra és képességkészletre terveztek, és bizonyos tárgyakkal rendelkezik, amelyeket nem lehet megváltoztatni, és megpróbálja az összes ellenséget a lehető leggyorsabban legyőzni. A Diablo IV 3. évadában ezt az alapfeltevést továbbfejlesztik egy újonnan bejelentett funkcióval, a The Gauntlet-tel.

A következő Season januári indulásakor érkező The Gauntlet a szezonális birodalomban teszteli a képességeidet a többi játékos ellen egy meghatározott elrendezésű, nem lineáris Dungeonban, ahol a mesteri tudás és a képességek hatékony kombinációjával érhetsz el magas pontszámokat. A játékosoknak össze kell gyűjteniük a Proof of Might-ot, amelyeket a Gauntletben található szörnyek legyőzésével és tárgyak elpusztításával szerezhetnek meg és ezáltal bővíthetik a pontszámukat.

A Challenge Rift-ekkel ellentétben a The Gauntlet során a játékosok a saját karakterüket vihetik végig a heti kihívásokon, de egyébként nagyon hasonló lesz hozzá. Tartalmazni fog egy speciális heti végjáték-kihívás dungeont, amelynek fő célja, hogy a benne lévő összes ellenséget gyorsabban lemészárold, mint ahogyan azt a többi játékosnak sikerült.

A The Gauntlet csak akkor érhető el, ha a játékos elérte a World Tier IV szintet, de a karaktereknek nem kell 100-as szintűnek lenniük ahhoz, hogy megpróbálják a dungeont. A The Gauntlet minden egyes dungeonja egy fix magos, nem lineáris dungeon. Ez azt jelenti, hogy a szörnyek típusa és helye, a dungeon térképe és elrendezése, valamint az összes kiegészítő minden játékos számára azonos marad a hét folyamán, és többszöri nekifutás is megengedett. A The Gauntletben nem lesz zsákmány, amit fel lehet venni, amíg az időzítő le nem jár, így a hangsúly teljesen a gyilkoláson van, nem pedig a tárgyak felszedésén.

A heti ranglistákon nyomon követhetők a Hardcore, és a normál karakterek, a parti létszáma és az karakterosztályok szerinti pontszámok. A legmagasabb pontszámot elérő játékosok speciális ranglistán lesznek láthatóak, amelyen a legjobb 1000 játékos szerepel, és amely hetente újratöltődik, az egyes hetek legjobb 10 játékosa pedig állandó elismerésben részesül az Ősök Csarnokában (Hall of the Ancients).

Az Endgame-tartalmak mindig keresettek az olyan játékoknál, mint a Diablo 4, és a The Gauntlet hozzáadása új célt ad a játékosoknak, amit minden héten megpróbálhatnak elérni, miközben tökéletesítik képességeiket a különleges dungeonban. A Challenge Rifts nagyon népszerű formátum volt a Diablo 3 esetében, a fő panasz az volt, hogy a játékosok nem használhatták saját karaktereiket a próbálkozásokhoz. Most, a The Gauntlettel ez orvosolva lett, így a játékosok nem csak a saját karakterüket használhatják, de a Diablo 4 új ranglistáján megnézhetik, hogyan állnak a többi azonos osztályúval szemben.

 

A Blizzard által bevezetni kívánt frissítések ütemterve:

A Diablo IV BlizzCon Campfire Chat összes részletének teljes megismeréséhez nézd meg az alábbi videót:

Köszönjük mindenkinek a hihetetlen BlizzCon 2023-at. Élesítsd a pengéid, és erősödj meg az előttünk álló utazásra! – Diablo IV Team

 

Forrás: Blizzard News / Wowhead / Wowhead / ScreenRant

Fordítás: Blessking / CsZCsaba

 

A cikk kommentelhető a Diablo MAGYARORSZÁG csoportban: