Egy hét alatt 14 és fél millió dollárt termelt a Diablo Immortal

Egy hét alatt 14 és fél millió dollárt termelt a Diablo Immortal

A Diablo Immortalt a kiadása óta komoly kritikák érik, a játék azonban már az első héten akkora közönséget vonzott, hogy a Blizzard a franchise történetének legnagyobb megjelenésének nevezte az elindítását.

A Blizzard megosztotta az első hivatalos adatokat a Diablo Immortal startjáról a Twitteren, mondván, hogy a játékot már több mint 10 milliószor töltötték le PC-re és mobilra.

A stúdió megjegyezte, hogy ez volt a „franchise történetének legnagyobb indítása”, megköszönve a játékosoknak a támogatást.

Ezt a kijelentést azonban kissé árnyalja, hogy a Diablo Immortal egy ingyenesen játszható projekt, míg a híres ARPG sorozat többi játéka prémium játékoknak számított. Összehasonlításképpen: a Diablo III-ból több mint 6,3 millió példány kelt el az első héten, és élettartama alatt az eladások meghaladták a 30 milliós határt.

  • A június 2-án megjelent Diablo Immortal máris a Metacritic játékosai közül a legalacsonyabbra értékelt Blizzard játék lett.
  • Sok felhasználó kritizálja a játék bevételszerzését, és egyes számítások szerint körülbelül 110 000 dollárba kerül egy karakter teljes maximalizálása.
  • Az AppMagic adatai szerint a Diablo Immortal a megjelenése utáni héten már 14,5 millió dollárt termelt iOS és Android rendszeren.
  • A teljes bevétel 45%-át az Egyesült Államok adta, ezt követi Dél-Korea (21%) és Japán (8%).
  • A mobil letöltések száma csaknem 7,3 millióra becsülhető, így a játék körülbelül 2,7 millió telepítést érhetett el PC-re.
  • A letöltések tekintetében is az Egyesült Államok vezet, az összes mobiltelepítés 25%-át teszi ki. Ezt követi Dél-Korea (10%), Brazília és Japán (9%).

 

Forrás: GameWorldObserver