Az ég kék, a fű zöld, a PTR szerver meg szar

Az ég kék, a fű zöld, a PTR szerver meg szar

Csak a szokásos. Tegnap éjjel elindult a Diablo III 2.7.3 javításának PTR tesztje. Persze, ahogy az lenni szokott, az indulás nem volt éppen zökkenőmentes: erős laggokkal és durva bugokkal találkozhattak a játékosok és a helyzet azóta csak romlik.

 

1 gombnyomás 10 másodperc

Ami laggolást illeti, ezúttal a lehető legextrémebb, legidegesítőbb jelenség borzolta a kedélyeket: nemes egyszerűséggel játszhatatlan lett a teszt, mire ugyanis a játékos elnyomta a skillt, már halott is volt a karaktere.

 

Elveszett progressz

Az alacsony vérnyomású kalandorok kedvéért már a teszt legelejétől voltak login problémák. Akit kidobott a játék, egészen biztosan nem engedte vissza egyhamar, ráadásul a haladása egy részét el is vesztette. Mindezt természetesen a szintezés kellős közepén.

 

Legendary Gemek

Ha még ez nem lett volna elég, egy eddig a D3-ban nem tapasztalt bug is napvilágot látott: a Legendary Gemeket be lehet tenni a Chest és a Pants socketjeibe! Vagyis 8(!) gemmel lehet játszani, ami a Leaderboardot már most teljesen használhatatlanná tette.

 

30002

És akkor meg is érkeztünk a jelenbe, amikor is még mindig zavar van erőben. Olyannyira zavar van, hogy jelenleg például használhatatlan a PTR: a játékindításkor 30002-es errorkódot kapunk. A helyzet már órák óta fennáll, a javítást természetesen megígérték, de szemlátomást nehézkes a dolog.

A PTR szerver(ek)ről annyit kell tudni, hogy nincs régió, minden játékos az amerikai központhoz csatlakozik, vagyis kaliforniai idő szerint kell számolnunk. Nyilván az ottani support nem az éjszaka közepén akar dolgozni, így amikor az az ígérték, hogy "reggelre" megjavítják a szervert, ahhoz nekünk 9 órát hozzá kell adnunk. Ami azt illeti, van még 10-12 órájuk lefekvésig, reménykedhetünk benne, hogy még ma tesztelhetünk. Aki nyomon szeretné követni a többi játékos nyomorát, az megteheti a PTR Bug Report fórumban.